Skip to content
Fotocredit: 15 van Wassenaar

Zondagmiddag verkeersoverlast!

Bayer Vastgoed 15 van Wassenaar
6 oktober 20233 minute read

Aanstaande zondag worden diverse wegen in Wassenaar tussen 14:30 en 16.30 uur afgesloten. Dan wordt De Bayer Vastgoed 15 van Wassenaar gelopen. Onderstaand geven wij een overzicht wat de afsluitingen voor u kunnen betekenen.

De route:

Deelnemers van De 15 lopen van Blauw-Zwart via de Haven en Jerusalem naar De Paauw. Via de Landgoederenroute lopen ze naar de Bloemcampschool en komen via de Konijnenlaan, de Karel Doormanlaan en het Burchtplein via de Langstraat weer terug op Blauw-Zwart. 

Het eerste stuk: Volledige afsluiting voor alle verkeer

Vlak voor de start wordt al het verkeer tussen Blauw-Zwart en De Paauw kortstondig stilgelegd. De lopers lopen in een lint dat bij De Paauw circa 10 minuten lang is. Na de laatste lopers wordt het traject direct vrijgegeven.


Landgoederenroute: Fietsers en wandelaars

Vanaf De Paauw lopen de lopers over de Landgoederenroute richting de Houtlaan. Auto’s zijn hier geen probleem, maar de organisatie vraagt fietsers en wandelaars om rekening te houden met de hardlopers.


Wassenaar Zuid: Afritten dicht

Tussen 14.45 en 15.30 worden de afritten van de N44 afgesloten. Dit betreft de Rust en Vreugdlaan, de Houtlaan en de Van der Oudermeulenlaan. Ook wordt de Stoeplaan bij de Wittenburgerweg richting oost afgesloten. Lopers komen uit Rust en Vreugd en lopen richting de Bloemcampschool. Wassenaar Zuid en Nieuw Wassenaar zijn dan alleen via de N14 en de Witteburgerweg bereikbaar. Bestemmingsverkeer kan Nieuw Wassenaar bereiken, maar dient voorrang te verlenen aan de lopers.

Konijnenlaan en centrum: Verkeersbegeleiders regelen verkeer

Vanaf de Stoeplaan rennen de lopers via de Konijnenlaan en de Karel Doormanlaan langs het zwembad door het dorp terug naar Blauw Zwart. Hier houden verkeersbegeleiders het verkeer tegen om de lopers een vrije doorgang te geven. Verkeer wordt doorgelaten als dit mogelijk is. De organisatie vraagt uw begrip voor eventuele overlast, echt lang zal het wachten niet duren.

Twee te vermijden punten: De Papegaaienlaan en de Van Zuijlen

Bij de oversteek van de Papegaaienlaan op de Schouwweg ligt het veld van lopers al ruim een half uur uit elkaar. Per minuut passeren hier zo’n 15 lopers, gemiddeld iedere 4 seconden één. Auto’s worden doorgelaten als de intervallen dit toestaan. Hier kan dan ook serieuze vertraging optreden. Verderop op de Berkheistraat, aan het eind van de route, wordt de Van Zuijlen overgestoken. Hier ligt het veld een ruim uur uit elkaar, met iedere 6 seconden een loper.

Conclusie Rijd zondagmiddag zoveel mogelijk via de N44 – Rijksstraatweg! Voor een detail weergaven van de route: https://de15vanwassenaar.nl/evenement/parcours/

Tags

AfsluitingenBayer Vastgoed 15 van WassenaarHardlopenVerkeersoverlastWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top