Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: Jongerenwerk Wassenaar

Jongerenwerk geeft pauzevoorlichtingen op de middelbare scholen

Manon de Bruijn
9 oktober 20232 minute read

Het jongerenwerk is gedurende het gehele jaar te vinden op de middelbare scholen met verschillende pauzevoorlichtingen. Het jongerenwerk verzorgt dan een pauzevoorlichting over diverse thema’s. De thema’s worden afgestemd met de scholen. Het jongerenwerk speelt hiermee in op landelijke thema’s zoals in de week tegen pesten of week van Respect. Vorige week stond het jongerenwerk in de pauze met  tafel over het thema Pesten.

We vroegen de leerlingen of zij wisten bij wie zij terecht kunnen binnen de school als er sprake is van pesten. En wat zou je zelf kunnen doen om pesten te voorkomen? Leerlingen die deelnamen aan de pauzevoorlichting kregen een bandje met daarop: Pesten ik doe er niet aan mee. Het jongerenwerk bekijkt tijdens de pauze welke antwoorden de leerlingen hebben gegeven en kiezen daaruit het antwoord wat het meeste weer geeft waar het thema om draait. Deze leerlingen worden extra in het zonnetje gezet. Ze krijgen dan een leuke prijs en worden vernoemd op onze Instagram pagina.

Volgende week staan we weer op het Rijnlands Lyceum en Adelbert College met een pauzevoorlichting over het thema roken en vapen. Vanuit de scholen is er richting het jongerenwerk ook de vraag gekomen om hier extra aandacht te besteden. Ook omdat het in oktober stoptober is zullen we hier ook online op onze Instagram pagina Jongerenwerk Wassenaar aandacht aan besteden.

Het jongerenwerk gebruikt pauzevoorlichtingen om op een laagdrempelige manier aandacht te vragen voor diverse onderwerpen. Wat de scholen zelf terug geven is, dat de leerlingen het de lessen na de pauze nogsteeds hebben over het onderwerp. Dat leerlingen onderling hier ook over gaan discussiëren met elkaar en het thema gaat leven onder hen. Voor het onderwerp roken/vapen  vragen we de leerlingen het volgende: Wat voor tip zou je een ander geven als hij zou willen stoppen met roken of vapen? Met deze vraag doen we niet direct een beroep op de jongeren die al roken, maar vragen we juist de leerlingen om na te denken hoe zij een ander kunnen helpen. Maar ook indirect,  hoe zij zelf zouden kunnen voorkomen dat ze gaan beginnen met roken/vapen.

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Al onze contactgegevens zijn terug te vinden op onze website: https://ikbenervoorjou.nu/wassenaar                                                                                                  

Tags

Adelbert CollegeJongerenwerk WassenaarOnderwerpen voor jongerenPauzevoorlichtingRijnlands LyceumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top