Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Wie kent deze man, wellicht de meest kleurrijke persoon van Wassenaar? (met video)

WSN TV
10 oktober 20232 minute read

Deze man is Harrie Engels. Ken je Harrie Engels nog niet? Dan heb je echt iets gemist. Want Harrie is misschien wel de meest kleurrijke Wassenaarder, die er in ons dorp rondloopt. Harrie is een ras entertainer – al noemt hij zichzelf niet zo – een moppentapper en een zanger, die menigeen in binnen en buitenland heeft laten schaterlachen en genieten van zijn optredens.

Lachen en genieten

WSNtv ging bij Harrie op bezoek en maakte een reportage, waarin Harrie vertelt over zijn bijzondere en kleurrijke leven. En natuurlijk is de reportage doorspekt met zijn moppen en zijn liedjes. 

In het kort

Harrie komt uit een groot muzikaal gezin, waarvan de kinderen zelf hun weg in het leven moesten vinden. Dat heeft Harrie, net als diverse van zijn broers en zussen, gedaan. Eén van zijn broers werd de beste jazz drummer van Nederland en ook sociëteit Engels in Den Haag was een begrip. Harrie was als jonge jongen ook een beetje een scharrelaar, die overal zijn weg wist te vinden. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Showbizz

Want Harrie heeft ook zijn sporen verdiend in de showbizz . Zo trad hij op in de shows van Ron Brandsteder en Paul de Leeuw en won het programma moppentoppers op de Nederlandse televisie en werkte voor Joop van der Ende. Vele bekende Nederlanders behoren tot zijn kennissen en vriendenkring. En met grote regelmaat wordt Harrie uitgenodigd om op te treden, zoals onlangs nog bij het festival ‘de Zwarte Cross’.

Bescheiden

Maar erop uit zijn om beroemd te worden, dat is Harrie nooit geweest. ‘Wij zijn bescheiden opgevoed’, vertelt Harrie in onderstaande reportage. ‘Het gaat erom, dat we elkaar helpen en dat we mensen een gezellige tijd bezorgen.’

Harrie biedt een zonnig moment in deze soms roerige tijden. Geniet dus van onderstaande reportage ‘hoevindjeum’.

Tags

Harrie EngelsKennismaken metReportageVideoWassenaarWSN TV
Gerelateerde artikelen
Back To Top