Skip to content
Wethouder Laurens van Doeveren bij de opening van de Sportproeverij. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Twee wethouders bezoeken driedubbel feestje

11 oktober 20233 minute read

Nationale Ouderendag, een Sportproeverij én de onthulling van rookvrije omgeving: afgelopen vrijdag was het driedubbel feest in en rondom het Sterrenbad. De organisatie lag in handen van Kirsten Keij van ‘Fit in Wassenaar’ in samenwerking met de gemeente, Stefan Bruinings en zijn team van het Sportfondsenbad en Njoy Fitness. In de ochtend opende wethouder Laurens van Doeveren (met onder andere Sport in zijn portefeuille) de Sportproeverij en in de middag onthulde wethouder Ronald Zoutendijk (Cultuur & Welzijn) een nieuwe rookvrije omgeving in Wassenaar.

Sportproeverij 55+

“Vitaal blijven en genieten van je oude dag, daar streven wij allemaal naar”, aldus wethouder Van Doeveren tijdens de opening van de Sportproeverij. “Dat wij dit soort mooie evenementen kunnen organiseren in ons bijzondere dorp, maakt mij trots. Daar werkt de gemeente heel graag aan mee!”

‘Nieuwe’ sporten proeven

Cognitieve fitness, warmwater-zwemmen, dansen en tegelijkertijd fitness beoefenen, deze Sportproeverij voor 55+ stond weer bol van ‘nieuwe’ sporten waar een groot aantal mensen op was afgekomen.

Cognitieve fitness is een methode waarbij fysieke inspanning wordt gecombineerd met mentale uitdagingen. Er wordt een beroep gedaan op coördinatie, het geheugen en de concentratie en dat mondt, aldus de trainer Viktor Verwoerd, regelmatig uit in ‘collectief geklungel’. Deze trainingen worden aangeboden door de Wassenaarse Ouderen in Beweging (WOB), zie www.wobactief.nl.

Dat zwemmen goed is voor de mens, is een feit. Bij het Sterrenbad worden diverse vormen aangeboden, zoals trimzwemmen voor senioren. Je traint verschillende spieren tegelijk, terwijl je lichaam ook de ruimte krijgt om te ontspannen. Daarnaast zorgt zwemmen ook voor stressvermindering.

Fit worden en vitaal blijven kan tevens dankzij de trainingen en lessen van Njoy Fitness, gevestigd boven het Sterrenbad. Fitness-groepslessen op muziek of individueel aan de slag onder begeleiding; er is veel mogelijk om goede resultaten te behalen.

Nationale Ouderendag

Wethouder Ronald Zoutendijk bij de onthulling van de nieuwe rookvrije omgeving. Fotocredit: gemeente Wassenaar.

Stefan Bruinings van het Sterrenbad en Kirsten Keij van Fit in Wassenaar waren terecht blij met het aantal aanmeldingen en de reacties na afloop van de Sportproeverij. “Het was ontzettend goed geregeld”, aldus een tevreden bezoekster, “met een gezonde lunch en vooral veel gezelligheid want het is vandaag ook Nationale Ouderendag. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen!” Ook de Fietsmaatjes waren aanwezig. Zij demonstreerden de elektrisch aangedreven duo-fietsen waarmee vrijwilligers prachtige tochten maken met inwoners van Wassenaars die zelf niet meer (goed) kunnen fietsen.

Rookvrije omgeving

Om het feestje compleet te maken mocht wethouder Ronald Zoutendijk de nieuwe rookvrije omgeving van het Sportfondsen Sterrenbad onthullen. “Dat roken slecht is voor onze gezondheid, weten we allemaal. Maar weet u ook dat er in Nederland jaarlijks 20.000 mensen sterven aan roken? Wij willen daarom een beroep op u doen. Laten we roken ‘minder normaal’ maken. De omgeving rondom ons Sterrenbad is nu officieel een ‘rookvrije’ omgeving. De gemeente doet er veel aan om meer van dit soort omgevingen te creëren. Speeltuinen, sportverenigingen, er is al veel bereikt. Binnenkort schrijven we de horeca-ondernemers aan en hopen we dat ook de Wassenaarse terrassen zoveel mogelijk rookvrij worden. Zo proberen we mensen te enthousiasmeren om te stoppen met roken in ‘Stoptober’. Laten we het goede voorbeeld geven en samen op weg gaan naar een rookvrije generatie!”

Tekst: Iris Oostlander

Tags

GemeenteNationale OuderendagRookvrije omgevingSportproeverijWassenaarWethouders op bezoek
Gerelateerde artikelen
Back To Top