Skip to content
Burgemeestersontbijt Wassenaar
Burgemeester en wethouder ontbijten met leerlingen van de Nutsschool. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Burgemeester en wethouder van Wassenaar ontbijten samen met leerlingen van de Nutsschool

12 oktober 20232 minute read

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om dit belang te benadrukken ontbeten burgemeester Leendert de Lange en wethouder Ritske Bloemendaal van de gemeente Wassenaar op 11 oktober met leerlingen van de Nutsschool in de Raadszaal van Raadhuis de Paauw. Van 9 oktober tot en met 13 oktober schuiven 139 burgemeesters in heel Nederland samen met basisscholen aan tafel om te leren en ervaren waarom een gezond ontbijt zo belangrijk is.

Het was een leerzame en gezellige ochtend. De leerlingen van de Nutsschool stelden veel vragen aan de burgemeester en wethouder. Het belang van ontbijten werd eerst besproken met de leerlingen: ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? “Een goed gezond ontbijt is heel belangrijk. Het geeft je een goede start van de dag en het zorgt ervoor dat je de hele dag goed kan opletten en je gezond voelt”, aldus burgemeester Leendert de Lange.

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeenten en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans de leerlingen het belang van een gezond ontbijt te laten inzien.

Goed de dag beginnen

De kinderen van de Nutsschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen met gezond beleg. Verder konden de burgemeester, wethouder en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Een geslaagd ontbijt, gesponsord door Bakkerij ’t Stoepje.

Tags

BurgemeestersontbijtGemeenteNutsschoolRaadhuis De PaauwWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top