Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart kan geen vuist maken

Rob Keijzer
13 oktober 20232 minute read

In een matige wedstrijd heeft de Lagerberg Verhuisgroep formatie het niet kunnen bolwerken tegen het Haagse Personeelsvereniging Gemeente Secretarie/Voor Ons Genoegen En Lust. Het werd 0-1 voor de gasten.

De eerste 20 minuten gebeurde er niets vermeldingswaardig. De bal werd plichtmatig overgespeeld, vaak naar een tegenstander, zodat er van oogstrelend voetbal geen sprake was. De beste mogelijkheden waren voor de bezoekers, maar hun vizier stond gelukkig voor de Blauwen matig afgesteld.

In de 25e minuut ontstond het hoogtepunt voor Blauw-Zwart. Uit een fraaie aanval over links belandde de bal bij Quint van der Ploeg die niet aarzelde en van ruim 20 meter een schot waagde. PGS keeper Brytkovski was kansloos, maar de lat snelde hem te hulp.

Na dit intermezzo kabbelde de wedstrijd rustig voort, met af en toe een mogelijkheid voor PGS/VOGEL.

Na rust bleef Calvin de Jong geblesseerd in de kleedkamer achter en werd vervangen door broer Ralph. Ook nu bleef PSG/VOGEL het betere van het spel hebben. Dat resulteerde in de 53e minuut in een treffer, gemaakt door Mohamed Lamsellak die slim bij zijn tegenstander weg draaide en de bal in de verre hoek schoot.

De Blauwen begonnen iets agressiever te spelen, waarbij Kim Theil iets te  enthousiast was en na een charge op een tegenstander de rode kaart kreeg. Volgens velen op de tribune een forse botsing, maar geen opzet.

Naarmate de wedstrijd vorderde sloop de kracht uit de lichamen van een aantal PGS spelers en kreeg de Lagerberg Verhuisgroep brigade wat mogelijkheden, maar grote kansen ontstonden er niet. De gasten haalden alle tijdrektrucs uit de kast, maar scheidsrechter Stolkwijk had daar goed het oog in en liet maar liefst 10 minuten extra tijd bijtellen. Vlak voor het eindsignaal werd Tommy de Jong keihard neergehaald door Djamel Boerstra, nota bene de beste voetballer van PGS. De arbiter stond er 4 meter van af, aarzelde niet en trok de 2e rode kaart van de wedstrijd.

De dader was zo verdrietig over het in zijn ogen aangedane onrecht dat hij zijn teleurstelling afkoelde op de deur van de kleedkamer, die zwaar gewond achterbleef.

Een droevig einde van een wedstrijd die maar snel vergeten moet worden.

Ondanks het verlies blijft de achterstand op de 7 (!) koplopers slechts 3 punten, omdat de bovenste ploegen allemaal verloren.

Komende zaterdag de derby tegen Graaf Willem II VAC. Laten we kopen dat Blauw-Zwart dan beter voor de dag komt.