Skip to content
Fotocredit: Museum Voorlinden

Eén van de grootste kunstenaars van onze tijd Anselm Kiefer nu in Voorlinden

Ellen Klaver-Asscheman
13 oktober 20232 minute read

Anselm Kiefer is niet alleen een wereldberoemde kunstenaar, hij is ook een zeer belezen persoon, die veel interesses heeft. Hij heeft diverse studies afgerond en is zeer begaan met de wereld om hem heen. Kiefer werd geboren in 1945, vlak voor het einde van WO 2, en speelde in zijn jeugd op de puinhopen van de oorlog. Dit alles heeft de kunstenaar gevormd. In zijn werk verweeft de kunstenaar mythologie, geschiedenis, literatuur ren filosofie. 

Hij gebruikt daarbij allerlei soorten materialen, die hij weer blootstelt aan de elementen als vuur, water en andere zaken. Zo komt hij tot zijn composities. Zijn werken vormen een oneindige zoektocht naar balans in de chaos van het bestaan. Deze balans geeft houvast, maar geen zekerheid. Niets is wat het lijkt in ons bestaan. Zijn kunstwerken beschouwt hij daarom nooit als ‘af’. 

Kiefer heeft in de afgelopen 50 jaar een aanzienlijk oeuvre opgebouwd en heeft een grote schare bewonderaars in alle leeftijdscategorieën. De kunstwerken van Anselm Kiefer maken deel uit van alle belangrijke museumcollecties over de hele wereld.

Museum Voorlinden voelt zich dan ook bijzonder vereerd de werken van deze vooraanstaande kunstenaar in haar museum te mogen exposeren en samen met Kiefer de tentoonstelling te hebben mogen samenstellen.

De tentoonstelling is veel omvattend en zeker een bezoek waard.

De werken van Anselm Kiefer zijn in museum Voorlinden te bewonderen van 14 oktober 2023 t/m 25 februari 2024.

Tags

Anselm KieferMuseum VoorlindenrecensieTentoonstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top