Skip to content
Fotocredit: PR

De Bayer Vastgoed 15 van Wassenaar wederom geslaagd! 

Bayer Vastgoed 15 van Wassenaar
14 oktober 20233 minute read

Afgelopen zondag stond Wassenaar in het teken van “De Bayer Vastgoed 15 van Wassenaar”. In de vroege uurtjes begonnen de mannen van Blauw Zwart onder de bezielende leiding van Pieter Altorf met de voorbereidingen op het terrein. Naast de startboog werden podiums opgebouwd, hekken geplaatst en werd alles klaargemaakt voor de ontvangst van honderden lopers. De route teams hingen overal waar nodig waarschuwingsborden en bewegwijzering op en plaatsten dranghekken rond het parcours. Vanaf het middaguur staken vrijwilligers uit het hele dorp de handen uit de mouwen om de hardlopers te ontvangen.

Fotocredit: PR

Ruim 40 wandelaars liepen vanaf 12 uur “De 15” in tegengestelde richting, zodat ze rond 14.45 in de Paauw de hardlopers tegemoet liepen.  Rond één uur verschenen de eerste hardlopers, oude bekenden en nieuwe gezichten, wat praten, wat warming up met rondjes rond het veld. Exact om 14.30 gaf burgemeester Leendert de Lange het startschot en werden de lopers ‘weggeschoten’ voor een prachtige run! De route was grotendeels afgezet, de verkeersvrijwilligers stonden op hun positie en de waterposten waren bemand.

Politie, EHBO-ers en de veegfietsers bleven de gehele route in de nabijheid van de lopers, die genietend van alle aandacht langs de route, hun “De 15” vol enthousiasme liepen. Al voor de start van de renners kwamen de eerste rappe wandelaars, met een grote glimlach op hun gezicht, al aan op Blauw Zwart. Maar de eerste lopers waren ook snel terug! Maikel Stolwijk uit Leiden kwam in 49 minuten en 37 seconden als eerste over de finishlijn. Wat een tijd, wat een prestatie! Nummers 2 en 3 op De 15 waren Timo Dolderman en Boetie Nass op 52 en 55 minuten. Snelste vrouw was Kath Devitte in 58.30. Florence Estublier, winnares in 2022, werd nu 2de in 1.02 en Pascale de Wit derde met 1.06. Op de 7,5 km waren Youri Konings en Moyke Versluis de snelste met 26.34 en 34.25.

Op het terras had de Wassenaarse band GRIND al letterlijk en figuurlijk de toon gezet. De wraps van foodtruck Bash werden met smaak afgenomen. Nadat de laatste loper binnen kwam, begon de prijsuitreiking: Om half vijf werden de winnaars in het zonnetje gezet, maar ook de langzaamste lopers werden gehuldigd met prachtige schildpadknuffels. 

De lopers liepen niet alleen voor zichzelf, want de Wassenaarse Zorg- en Kinderboerderij en de Nationale Kinderen van de Voedselbank kregen cheques van ruim € 2.000,- en € 2.600,- overhandigd. Namens de hoofdsponsor Bayer Vastgoed zegde Boris Bayer toe deze bedragen nog met 50% te verhogen.

Het bestuur van De 15 wil (nogmaals) alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor de bijdragen en de inzet. Zonder hen geen De 15!. Op www.de15vanwassenaar.nl is volop beeld van het evenement te bekijken. Volgend jaar wordt de 10de editie op zondag 13 oktober gelopen.

Check de reportage over de 15 van Wassenaar op ons YouTube-kanaal. Redactie.

Tags

Bayer Vastgoed 15 van WassenaarHardlopenWandelenWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top