Skip to content
Fotocredit: PR

Reizenweek op het Adelbert

Adelbert College
18 oktober 20232 minute read

Vorige week was het eindelijk weer reizenweek voor alle leerlingen van 4t, 4H en 5v. Ze konden kiezen uit de thuisreis, een reis naar Texel, Apeldoorn, de Alpen, de Ardennen, Parijs en Londen.

De reizenweek is een week van verbinding. Doordat de verschillende leerlagen met elkaar op reis gaan, leren de docenten en leerlingen veel andere Adelberters kennen en wel op een manier die tijdens de lessen niet zo snel voorkomt.

Zo werden de deelnemers van de Texelreis tijdens de bonte avond getrakteerd op een spetterend optreden van hun begeleiders en klommen de docenten in Apeldoorn tot ongekende hoogte in de bomen.

Tijdens deze week werd er zoals altijd een beroep gedaan op de verantwoordelijkheid en het vertrouwen van en in de leerlingen. Ze speelden zelf de grootste rol in het creëren van een goede sfeer (wat uiteraard geen enkel probleem was), bezochten niet alleen onder begeleiding de highlights van Londen en Parijs, maar gingen ook zelfstandig op pad en moesten daarbij uiteraard oog hebben voor elkaar. Een leerzame en onvergetelijke week dus!

De leerlingen die deelnamen aan de thuisreis hebben zich van hun creatieve, sportieve en muzikale kant laten zien. Al graffiti spuitend, dansend en trommelend konden ze zich heerlijk uitleven. Er bleken heuse kunstenaars en muzikanten tussen te zitten.

Ondanks dat er dit jaar vanwege te weinig sneeuw niet geskied kon worden, hebben de Alpenreizigers volop kunnen genieten van een alternatief programma vol avontuur met o.a. de Via Ferrari en een gletsjerbeklimming.

En tot slot hebben de Ardennenreizigers laten zien dat bikkelen in de wildernis hun tweede natuur is.

Nu is het tijd om bij te komen tijdens de herfstvakantie. Lieve Adelberters, geniet ervan!

Tags

Adelbert CollegeLeerlingenReizenweekWassenaarWerkweek
Gerelateerde artikelen
Back To Top