Skip to content
Fotocredit: PR

Spannende ronde van Open Schaakkampioenschap

Schaakvereniging Wassenaar
18 oktober 20232 minute read

Maandag 16 oktober ging het Open Schaakkampioenschap van Wassenaar van start. Meer dan 30 schakers van buiten en binnen Wassenaar gaan 7 ronden met elkaar de strijd aan in het Deijlerhuis en in april zal bekend worden wie zich kampioen mag noemen. Het deelnemersveld is qua leeftijd zeer gevarieerd, van 10 jaar tot ruim 70 plus, wat nog eens duidelijk laat zien dat schaken voor alle leeftijden is.

Deze keer was het welkomstwoord niet van voorzitter Joop Beijersbergen die wegens ziekte niet aanwezig kon zijn, maar nog wel op afstand voor de indeling van de partijen had gezorgd. Secretaris Ankie Erwich verving hem, geholpen door vele leden van Schaakvereniging Wassenaar.                          

Hugo Quaak, die vorig seizoen als tweede eindigde, was de eerste die een punt kon bijschrijven. Gevolgd door Jason Longfur die Koos van Holten een stuk afhandig maakte. Jeugdspeler Danesh Bajnath wist remise te bereiken, zijn mede jeugdspelers Yuhong Li en Jagger Meevis speelden beiden een lange partij maar gingen aan het eind toch ten onder. Een kwaliteitsoffer van Herman de Wind tegen Jagger bleek beslissend. Dat je niet altijd hoeft te verliezen in een slechte stelling bewees Paul Koks die het huisschaker Daan Wille behoorlijk lastig maakte met remise als gevolg. En Alon Vinkler liet zien dat goed volhouden in een stelling waarin zijn tegenstander steeds de beste zetten moest vinden om remise te bereiken wel degelijk tot een overwinning kan leiden.

Hany Hassan speelde een partij waarin hij geleidelijk steeds minder kwam te staan en uiteindelijk moest opgeven. Floris Vogelaar en Gabor Elllmann gaven elkaar om de beurt een stuk cadeau, maar Floris verloor ook enkele pionnen en de partij. Rond half elf waren er nog drie partijen: Gerard van de Born tegen Yashech Al Hanawandi, Pierre Coste tegen Danny Lim en Frank Engering tegen Jaco Arkesteijn. In het eindspel ging Yashech de fout in en verloor.

Huisschaker Frank Engering stond tegen de sterke Jaco een toren voor, maar had nog maar weinig tijd. Een mooie combinatie besliste de partij en tot zijn eigen verbazing won Frank die ooit lid is geweest van Sv Wassenaar (in 1987). Danny stond tegen Pierre een paard voor, maar had drie pionnen minder. Remise was mogelijk tot Pierre een paardvork overzag en zijn toren verloor.

De volgende ronde is op maandag 13 november, toeschouwers zijn welkom. En wie al eerder langs wil komen: elke maandag is de schaakclub open vanaf 19.30 uur.

Tags

Open SchaakkampioenschapSchaakvereniging WassenaarWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top