Fotocredit: Coos Hübscher

Spectaculaire derby Graaf Willem II VAC – RKSV Blauw-Zwart

Elbert van ‘t Slot
20 oktober 20232 minute read

Na de 4e wedstrijd van de competitie ligt de puntenverdeling tussen de top en de bodem van de ranglijst dicht bij elkaar, met verrassende uitslagen. Uitslag van deze wedstrijd: 0-0.

De Blauw-Zwart Lagerberg Verhuisgroep combinatie trad aan zonder de belangrijke middenvelders Kaj Kroonenburg (geblesseerd) en Kim Theil  (geschorst). Maar de vervangers, ondermeer Frank, Mark en Quint, namen de honneurs prima waar.
Graaf Willem schoot uit de startblokken en Blauw-Zwart reageerde rommelig, waardoor Graaf Willem een aantal keren in kansrijke scoringspositie kwam, maar moeite had met afmaken.

In die periode brak de razendsnelle Quint uit en had een prachtige scoringskans, helaas zonder resultaat. Dit was toch wel het sein dat Blauw-Zwart zich herpakte en wat steviger en nauwkeuriger ging spelen, waardoor de wedstrijd, ook voor de supporters, het aankijken meer dan waard werd.

Zoals in de kop al werd genoemd, spectaculair voetbal van beide kanten, conditioneel van hoog gehalte. De achterhoede van de Blauwen, onder aanvoering van Ali, hield prima stand en voedde de voorwaartsen van bespeelbare ballen.
Blauw-Zwart speelde fel op de bal, waardoor zeker kansen ontstonden, Raymond met een van zijn bekende rushes naar voren, Bastiaan de mooiste kans voor open doel. Een aantal aanvalsgolven die tot corners werden verwerkt. Blauw-Zwart hield Graaf Willem aardig onder druk, dat zelf natuurlijk ook wel wat gevaar stichtte voor het Blauw-Zwart doel, maar keeper Kas stond zijn mannetje en wist, zeker ook in de tweede helft, op soms wonderbaarlijke wijze zijn doel schoon te houden.

Na de rust lieten beide ploegen hetzelfde spelpeil als voor rust zien, wat best wel moeilijk was met een straffe wind over de breedte van het veld. Na weer een paar mooie aanvallen, kwamen Tom en Quint in scoringspositie met vlammende schoten, vakkundig gekeerd door de keeper van Graaf Willem.

De nauwkeurigheid begon te verdwijnen uit het spel bij Graaf Willem maar ook bij de Lagenberg Verhuisgroep combinatie, waardoor onfortuinlijk botsingen in de hand werd gewerkt waar op de scheidsrechter niet altijd zicht had. Blauw-Zwart paste 2 wissels toe. Bastiaan en Quint eruit voor Calvin en Marnix, wat tot gevolg had dat de  broers Calvin, Ralph en Tom de Jong tegelijkertijd in het veld stonden. Wie heeft niet op dit mooie moment gewacht?

Afsluitend was iedereen het er mee eens, ook de kenners, dat er zeker een stijgende lijn zit in het spel van de Blauwen. Dat beloofd wat voor de toekomst!