Skip to content
Fotocredit: PR

Iedereen is welkom bij De Buurthaven

Iris Oostlander
22 oktober 20232 minute read

Dinsdag 24 oktober gaat voor de eerste keer De Buurthaven open! Voortaan zijn op iedere derde dinsdag van de maand van 14.00-17.00 uur de deuren open van de kantine van de Watersportvereniging Wassenaar aan de Van Duivenvoordelaan 562. Alle inwoners van het Weteringpark en omliggende Wassenaarse wijken zijn welkom!

Caroline en Sandra zijn de twee creatieve dames die De Buurthaven hebben opgezet. Met behulp van ambassadeur André van Herk van De Stille Kracht hebben ze een maandelijkse inloop georganiseerd voor iedereen die daar behoefte aan heeft. “Wij willen de eenzaamheid van mensen wegnemen en saamhorigheid bevorderen!” aldus de twee sociale dames, die beiden een lichamelijke beperking hebben. “Iedereen uit heel Wassenaar is bij ons welkom! Oud en jong (wel onder begeleiding), dik en dun, rijk of arm, wij zorgen voor een gezellige en veilige plek!”

Op de derde dinsdag van de maand mogen ze van 14.00-17.00 uur gebruikmaken van de gastvrije ruimte van de Watersportvereniging Wassenaar. Er is voldoende parkeergelegenheid en rolstoelen / scootmobielen kunnen er terecht. “Bij binnenkomst krijgt iedereen twee consumptiebonnen, helemaal gratis, en de gasten kunnen zo lang blijven als ze willen” aldus Caroline en Sandra, “als iemand na één kopje koffie weg wil, helemaal goed, als iemand de hele middag wil blijven, top!”

Knutselen, handwerken, tekenen, als de mensen hun eigen materiaal meebrengen, is hier genoeg ruimte voor en begeleiding bij. Er zijn spelletjes, er is gezelschap en zo is er voor iedereen wat wils. “Heb je geen vervoer, regel dan de bij-Bus of Automaatje. Wij zitten er klaar voor en hopen heel veel nieuwe mensen te leren kennen. Niemand hoeft meer eenzaam te zijn, laten we de gezelligheid in Weteringpark terugbrengen! Graag tot dinsdag 24 oktober!

Tags

BuurthuisDe BuurthavenDe Stille KrachtOntmoetingOntspanningWassenaarWatersportvereniging Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top