Skip to content
V.l.n.r. Lavin Said, Elina Youssef, Fleur van Leusden, Sophie Egberink, Sara Williams, Duco Telgenkamp (t), Pien Alberda, Annemijn Spaans, Merel de Jong, Sophie Steenbakker, Isabella Hardick, Kenza ter Beek (t,) Lara Haesen, Maren Woudstra, Rosalba van der Veen. Fotocredit: PR

Topspits van het Nederlands hockeyelftal Duco Telgenkamp traint Kieviten Meisjes onder 12-5

Buro N11
25 oktober 20232 minute read

Duco Telgenkamp, de topspits van het Nederlands hockeyelftal, gaf op dinsdag 24 oktober een speciale training aan Meisjes onder 12-5 van de Kieviten. Het team, dat momenteel de derde positie bekleedt in poule D van de vierde klasse met een indrukwekkende 7 punten uit 5 wedstrijden, hoopt hun scorend vermogen verder te versterken met behulp van de expertise van Telgenkamp.

Coach Erik Hardick is enthousiast over de training: “Wij spelen sterke forward pressing hockey met het team. Echter, voor de goal missen we soms de precisie in het scoren. Daarom hebben we Duco, een topspits van het Nederlands elftal, benaderd voor zijn inzichten en expertise.”

Het nieuws van Telgenkamps betrokkenheid bij de training heeft al veel enthousiasme gegenereerd binnen het team. Terwijl de meeste teamleden uitkijken naar de unieke kans om van een nationale spits te leren, heeft de keeper van het team enige bedenkingen. Echter, er worden passende maatregelen genomen om haar extra bescherming te bieden tijdens de training.

Duco Telgenkamp zelf is ook enthousiast over de samenwerking: “Toen Erik me benaderde met het verzoek zijn team te trainen, heb ik geen moment getwijfeld. Na het analyseren van de wedstrijdbeelden hebben we enkele quick wins geïdentificeerd, die het team onmiddellijk zullen helpen.”

De bijzondere trainingssessie vond plaats op het gloednieuwe state-of-the-art waterkunstgrasveld van de Kieviten, een club die in populariteit blijft groeien in de regio.

Tags

Duco TelgenkampHockeyKievitenMeisjes 12-5TrainingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top