Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar. Bijschrift foto, van links naar rechts: Wethouder Ritske Bloemendaal, medewerkers van de kinderboerderij, Marc van Dijk, Annemarieke van Vliet (manager dienstverlening), Florine Bouritius, wethouder Ronald Zoutendijk, burgemeester Leendert de Lange, wethouder Wim Koetsier, Jan Gieskes, Saskia Kleefman (regiomanager werk en begeleiding) en Elbert de Vos

College op bezoek bij Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar

26 oktober 20232 minute read

Dinsdag 24 oktober werden de burgemeester en wethouders verwelkomd op de Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar. Na een warm onthaal gingen zij in gesprek met het bestuur en Stichting Philadelphia Zorg over het reilen en zeilen op de kinderboerderij en de fantastische inzet van de vele vrijwilligers.

De Stichting Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar verwelkomt vijftien- tot twintigduizend bezoekers per jaar. Dit zijn (groot)ouders met hun (klein)kinderen, maar ook steeds meer toeristen, ouderen, schoolklassen en bedrijven weten de kinderboerderij aan de Rodenburglaan 80 te vinden voor een bezoek of bijeenkomst.

Stichting Philadelphia Zorg

Wat de Zorg- en Kinderboerderij mede zo bijzonder maakt, is de inzet van cliënten van Stichting Philadelphia Zorg. De ongeveer twintig medewerkers met een verstandelijke beperking wonen nagenoeg allemaal in woonlocatie Rodenburg, op een steenworp afstand van de kinderboerderij. Zij werken in de horeca en zorgen voor de dieren en het onderhoud van de kinderboerderij. Tijdens het bezoek van het college hebben Saskia en Annemarieke van Philadelphia Zorg uitgelegd wat een verrijking dit is voor het leven van de cliënten. En werd duidelijk hoe blij het bestuur is met de inzet van deze medewerkers. De Zorg- en Kinderboerderij levert hiermee een grote bijdrage aan participatie en inclusie in de Wassenaarse gemeenschap.

Financiering

Een altijd aanwezige zorg voor het bestuur van de Zorg- en Kinderboerderij zijn de financiën. Met de jaarlijks aangevraagde subsidie van de gemeente, de  inkomsten die ze met de horeca en verhuur genereren en incidentele bijdragen van sponsoren, fondsen en individuen vraagt het, zeker gezien de stijgende kosten, een grote inspanning om alle kosten te dekken. Dankzij donaties is het gelukt om in de afgelopen jaren een nieuwe, duurzame ruimte te realiseren voor de werkplaats en “spoelkeuken”, een ruimte waar het voer wordt bereid. Ook hebben de konijnen een nieuw onderkomen gekregen in “Het Klooster”, vernoemd naar voormalig voorzitter (en Wassenaars wethouder) Hans Klooster.

Als afsluiting hebben de burgemeester en wethouders, in gezelschap van drie cliënten van Stichting Philadelphia Zorg, een rondje over de kinderboerderij gelopen. Alwaar een aantal dieren zich niets van de regen aantrok en nieuwsgierig kwam kijken wie er op bezoek waren.

Fotobijschrift: van links naar rechts: Wethouder Ritske Bloemendaal, medewerkers van de kinderboerderij, Marc van Dijk, Annemarieke van Vliet (manager dienstverlening), Florine Bouritius, wethouder Ronald Zoutendijk, burgemeester Leendert de Lange, wethouder Wim Koetsier, Jan Gieskes, Saskia Kleefman (regiomanager werk en begeleiding) en Elbert de Vos

Tags

CollegeGemeenteWassenaarWerkbezoekZorg- en Kinderboerderij Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top