Skip to content

Wassenaarse VVD: opening van de nieuwe gemeentelijke sporthal

26 oktober 20232 minute read

Eindelijk is het dan bijna zover, de nieuwe gemeentelijke sporthal is bijna af. Een prachtig moment voor alle (binnen) sporters en alle verenigingen in Wassenaar. Iedereen is klaar om deze prachtige, volledig Energie Neutraal Gebouwde (ENG), sporthal in gebruik te gaan nemen. Helaas is het nog niet zo ver, want deze hal moet aangesloten worden op het stroomnet. Zoals u dagelijks kunt lezen is het hoofdstroomnet overvol en duurt het aanvragen van een stroomkabel erg lang. Gelukkig ligt de hal nu al vol met zonnepanelen, die de hal en het clubhuis van stroom gaan voorzien.

Om ervoor te zorgen dat de hal snel open kan en dat de stroom die opgewekt wordt niet verloren gaat, heeft de raad gekozen om een batterij te gaan plaatsen. Met deze oplossing wordt niet alleen een periode overbrugd waarin gewacht wordt op Liander voor het  plaatsen van een nieuw transformatorhuisje, maar wordt ook de rekening voor het gebruik van de stroom in de sporthal lager. De kosten voor de gemeentelijke sporthal zijn voor de maatschappij, waardoor het belangrijk is om deze kosten zo laag mogelijk te houden. De Wassenaarse VVD staat 100% achter deze oplossing. Ja de kosten zijn hoog, maar we krijgen er op lange termijn veel voor terug.

De gemeentelijke sporthal wordt een hal voor iedereen, de Wassenaarse VVD gaat ervan uit dat alle inwoners deze hal goed gaan vinden, voor fysiek sporten, denksporten, maar ook om aan te moedigen en algemeen te bezoeken. Vele maatschappelijke initiatieven kunnen plaatsvinden in de nieuwe sporthal en de Wassenaarse VVD kijkt er dan ook naar uit om bij de fysieke opening van de hal veel inwoners aanwezig zullen zijn.

Ook zijn het onzekere en soms zelfs duistere tijden, met o.a. een oorlog in Europa. Mocht er in Wassenaar nood zijn dan ook dient de gemeentelijke sporthal als noodopvang. Met de investering in de batterijen weten we zeker dat ook als het stroomnet uitvalt dat het daar warm en verlicht is.

De Wassenaarse VVD weet dat deze hal gaat bijdragen aan een meer beweging onder alle inwoners en dit is een goede eerste stap in de sportvisie, om ervoor te zorgen dat we meer in verbinding staan met elkaar, gezonder kunnen leven en voornamelijk veel plezier hebben in beweging.

Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een email aan hmulder@wassenaar.nl

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top