Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart met opgeheven hoofd uit de Districtsbeker

Coos Hübscher
27 oktober 20232 minute read

In de bekerwedstrijd tegen Feyenoord, spelend in de 4e divisie, gaven de Wassenaarders perfect tegenstand tegen de in de competitie drie klasse hoger spelende Rotterdammers. Feyenoord gebruikte deze bekerwedstrijd een groot aantal jeugdspelers, die voor de toekomst het team moeten versterken. De eerste helft waren zij de bovenliggende ploeg met goed positiespel en wisselend tempo. De Lagerberg Verhuisgroep formatie paste zich voortreffelijk aan. Zonder de geschorste dirigent op het middenveld Kim Theil en de geblesseerde Kaj Kronenburg, was trainer Alan Campfens genoodzaakt zijn team met enige wijzigingen het veld in te sturen.

Dankzij de breedte in de selectie heeft hij voldoende mogelijkheden de posities in het veld door meerdere spelers te laten bezetten. Dit is zeker hoopvol voor de lopende competitie. Het was Feyenoord dat in de 21e minuut met 1-0 voorkwam. Een inzet van Bradley Peek verschalkte doelman Danny Zwaan. De bal rolde via de binnenkant van de paal buiten bereik van de Wassenaarse doelman het doel in. De Blauwen reageerden direct furieus op deze achterstand. Vijf minuten na de tegentreffer zag Bram Smit vanaf links zijn inzet voorlangs het doel verdwijnen. De gelijkmaker hing in de lucht en na een half uur spelen was het Bram Smit die de man achter het scorebord de gelijkmaker liet aantekenen. Met de 1-1 stand konden de spelers na 45 minuten spelen aan de thee.

In de 2e helft kreeg Quint van der Ploeg na een combinatie met Xander Vredenbregt de mogelijkheid om de Blauwen op voorsprong te zetten. Liggend bij de eerste doelpaal kon Van der Ploeg net niet de bal raken en ging deze de kans verloren. In de 2e helft kregen de Blauwen meer vat op het fraaie spel van de Rotterdammers. In de 28 minuut was het Danny Zwaan die met een prima ingreep voorkwam dat Feyenoord op 1-2 kwam. Jammer genoeg kwamen de Feyenoorders 9 minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong en maakte zij vier minuten later zelfs de 1-3.  Vlak voor het eindsignaal was het Calvin de Jong die de 2-3 scoorde en zo kond de Lagerberg Verhuisgroep brigade met opgeheven hoofd, uitgeschakeld voor de districtsbeker, het strijdveld verlaten.