Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: politie Wassenaar

Oplichtende klusjesmannen actief in Wassenaar

28 oktober 202351 second read

Klusjesmannen die Engels spreken met een Iers tintje, in busjes rijden met een Brits nummerbord en die graag huishoudelijke klusjes aanbieden, zijn onlangs weer gespot in Wassenaar. De politie in Wassenaar waarschuwt inwoners voor deze personen, bekend als ‘Irish travellers’.

De afgelopen periode ontving de politie weer meerdere meldingen over deze groep die diensten aanbiedt voor dakreparaties. Volgens de politie gaat het om oplichtingspraktijken, waarbij het werk vaak onafgemaakt of van slechte kwaliteit is. Sommige van deze klusjesmannen gaan zelfs zover dat ze hun klanten intimideren of afpersen wanneer er bezwaar wordt gemaakt tegen extra kosten. Soms een dreigende houding aannemen, waardoor mensen zich gedwongen voelen om te betalen.

Afgelopen woensdag reageerde de politie op een melding over de aanwezigheid van deze oplichters nabij de Prinses Marielaan. Ter plaatse werden meerdere personen beboet wegens het ongevraagd aanbieden van diensten, wat volgens de lokale verordening verboden is. Bovendien had een van de voertuigen van deze groep geen geldige registratie, waardoor het in beslag is genomen voor verder onderzoek.

Bron: AD.nl

Tags

Irish travellersKlusjesmannenOplichtingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top