Skip to content
Fotocredit: Vrijzinnigen NPB Wassenaar

Bezinningssamenkomst met Esther van Fenema

Claartje de Leeuw
30 oktober 20232 minute read

Esther van Fenema combineerde een studie geneeskunde in Utrecht en Leuven met een studie viool aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Brussel. Zij werkte een tijd als staflid in het LUMC in Leiden en richtte daar de Muziekpoli op, waar de zorg gericht is op musici met psychische problemen (bijvoorbeeld podiumangst). In al haar werk breekt Esther een lans voor meer openheid over psychische klachten. Naast haar werkzaamheden als psychiater is zij ook freelance violiste en treedt zij op in de media.

Esther van Fenema. Fotocredit: PR

Vanaf 2013 werkt Esther van Fenema tevens als columniste en in 2018 verscheen haar eerste boek. Vorig jaar kwam haar derde boek uit: ‘Het verlaten individu’. Hierin benoemt zij de zeven hoofdzonden en voegt daaraan een gebrek aan zingeving, ‘de leegte’ toe.

In de BSK zal zij ons meenemen op haar zoektocht. Volgens haar proberen we in de huidige tijd steeds meer te consumeren en te genieten en verwachten we voor ons doen en laten een beloning van buiten. Sinds we de baleinen uit onze samenleving trokken heeft God ons verlaten en dringt de leegte zich steeds meer op. Zo zijn we in een vicieuze cirkel beland.

Zondag 12 november 2023 om 10.30 uur

De Vrijzinnigen NPB Wassenaar, Lange Kerkdam 46

Tags

BezinningsbijeenkomstEsther van FenemaVrijzinnigen NPB WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top