Skip to content
Fotocredit: PR

5 november ‘Requiem’ van Fauré tijdens Gedachtenisconcert in de Dorpskerk

Esther de Paauw
31 oktober 20232 minute read

Wie een dierbare verloren heeft, weet hoe ingrijpend dat is. Je moet door, maar soms is het goed om even stil te staan en de tijd te nemen je geliefde(n) te gedenken. Het Gedachtenisconcert biedt daarvoor ruimte door middel van muziek, woorden en het aansteken van een kaars.

‘Als samenleving zijn we minder kerkelijk dan vroeger. Toch blijft er behoefte aan rituelen’, zegt ds. Esther de Paauw. ‘We organiseren het Gedachtenisconcert omdat we merken dat ook als je niet gelovig bent religieuze muziek en het aansteken van een kaars troostend kan zijn. Vanuit de Wassenaarse Kerken bieden we samen met Omen uitvaartzorg een plek waar ieder welkom is om zijn/haar geliefde te gedenken. De datum van 5 november sluit aan bij Allerheiligen en Allerzielen waarop in de Katholieke traditie de doden worden herdacht.

Tijdens het Gedachtenisconcert wordt het prachtige ‘Requiem’ van Fauré uitgevoerd door Ensemble Archipel onder leiding van Anneke Huitink. Het is een troostrijk Requiem waarin Fauré de dood niet ziet als iets om bang voor te zijn, maar als eeuwige rust. De uitvoering vindt plaats door koor en klein orkest samen met solisten Amy Thomas (sopraan) en Dieks van Gogh (bas). Het orgel wordt bespeeld door Wouter Blaquiere.

U bent van harte uitgenodigd om dit concert zelf bij te wonen en anderen hierop te attenderen. De toegang is gratis; er is wel een collecte ter bestrijding van de onkosten. Het Gedachtenisconcert vindt plaats in de Dorpskerk (Plein 3) om 16:00 uur. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje elkaar te ontmoeten en na te praten.

Tags

DorspkerkGedachtenisconcertRquiem van FaureWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top