Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

Sfeervolle Hubertus Herfsttocht 2023 muzikaal opgeluisterd met een Alpenhoorn

Ellen Klaver-Asscheman
31 oktober 20232 minute read

Op zondag 29 oktober vond alweer de laatste Hubertustocht van 2023 plaats, georganiseerd door stoeterij ‘In ’t groene hout’ aan de Oostdorperweg. Het aantal aanmeldingen voor deze laatste tocht was overweldigend groot, hetgeen er op duidt, dat de tochten steeds bekender worden. Maar ook, dat er daardoor voor sommige mensen geen plaats meer was in de koetsen. Mensen vanuit het gehele land komen speciaal naar Wassenaar om de tocht mee te maken. En deze Hubertus tocht was  wederom een groot succes. De rondleiding op het terrein van ‘de witte Hoogt’ vormde daarbij een aangenaam onderdeel. Hier werd genoten van de pracht van het duinlandschap en was er tijd voor een drankje.

De voorspelde regen viel gelukkig mee en iedereen genoot van de rit. Terug op de stoeterij konden de deelnemers een walsje maken op de klanken van de draaiorgels om daarna getrakteerd te worden op heerlijke hapjes en drankjes in de jachtzaal. Jachthoornblazers luisterden de bijeenkomst op en Emiel Cruijsberg gaf een demonstratie op de Alpenhoorn. Een instrument van 3 meter lang, waarop in de Alpenlanden geblazen wordt. Dit alles droeg  bij aan de bijzondere sfeer van deze succesvolle middag.

Voor mensen voor wie er deze keer geen plaats was in de koetsen, is er een nieuwe mogelijkheid in december.

Op de zondagen  3,  10 en 17 december en op donderdag 21 december zullen namelijk vanuit de stoeterij de ‘Winter Wonderland Christmas’ tochten gehouden worden. Hierbij zal ook op de midwinterhoorn geblazen worden. Een muzikaal onthaal, waarmee in Twente en de achterhoek het nieuwe jaar wordt ingeluid.

Zie ook video: https://www.youtube.com/watch?v=JUScRvV1vbE

Tags

Hubertus HerfsttochtStoeterij in 't Groene HoutWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top