Skip to content
Fotocredit: ANWB

Hou rekening met verkeersproblemen door storm

ANWB Verkeersinformatie
2 november 20232 minute read

De combinatie van de storm Ciarán en de normaal gesproken drukke spitsen op donderdag zijn een ideale mix voor een dag met mogelijk zeer lange files. Als je niet in de file terecht wil komen op deze drukke dag, dan kan je er ook voor kiezen, indien mogelijk, om thuis te werken.

Regen en zware windstoten

Door de regen en de verwachte zware windstoten kan de vertraging donderdag in het verkeer snel oplopen. Bij regen houden automobilisten meer afstand en de verwachte zware windstoten maken het dan extra onstuimig. De donderdag is doorgaans een hele drukke dag op de weg. Tijdens de spitsen staan er dan standaard lange files. 

Veel bomen staan nog in blad

Daarnaast kunnen incidenten ervoor zorgen dat files langer worden en de vertraging oploopt. Zo staan veel bomen staan nog in blad en vangen daardoor meer wind, wat de kans op omvallen vergroot. Het blijft verder wel moeilijk te voorspellen hoeveel hinder het verkeer zal ondervinden, want het is maar net waar iets gebeurt.

Drukte vermijden

Als je donderdag de verwachte grote drukte wilt vermijden is, indien mogelijk, thuiswerken een goede optie. Hou in ieder geval de verkeersinformatie goed in de gaten.

Hoe  druk is het nu op de weg?
ANWB Verkeersverwachting
Tips rijden bij storm

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Tags

ANWBRegenStorm ClaranVerkeersproblemenZware windstoten
Gerelateerde artikelen
Back To Top