Skip to content
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart houdt koploper Laakkwartier op gelijk spel (2-2)

Henk Goulooze
3 november 20232 minute read

Het vlaggenschip van Blauw-Zwart heeft afgelopen zaterdag met het 2-2 gelijke spel tegen koploper Laakkwartier in de derde klasse bewezen weer bij de les te zijn. Het haperende begin van de competitie en de daarmee gepaard gaande lage competitiestand lijkt daarmee behoorlijk weggepoetst. Als de mannen van de Lagerberg Verhuisgroep Brigade nu nog bij de omschakeling van verdediging naar aanval en bij ‘dode’ spelmomenten (zoals corners) de onvolkomenheden uit het spel halen is er alle vertrouwen in een boeiend seizoen.

De Blauwen traden op de Wassenaarse Sportpark De Schulpwei in de vertrouwde opstelling aan, met de sterkmaker op het middenveld Kim Theil na zijn schorsing weer in de gelederen. Met bijna frivool spel dacht Laakkwartier de klus in Wassenaar wel even te klaren. Een enigszins timide thuisploeg liet zich onnodig klem zetten. Dat leidde in de zesde mInuut al tot een 0-1 achterstand. Keiharde werkers als Ralph de Jong, Bram Smit, Bastiaan Hendriksen en vooral Kim Theil (die het gehele veld bestreek)  lieten dat niet op zich zitten. Het was alsof ze zich de wijze lessen van trainer Alan Campfens opeens weer herinnerden.

De Blauwen kropen uit hun schulp tot groot genoegen van de enthousiaste Wassenaarse supportersschare. De dik verdiende 1-1 in de 28e minuut was van een ouderwetse schoonheid. Ralph de Jong stoomde op de vleugel op, waarna zijn voorzet door Bastiaan Hendriksen horizontaal koppend in de goal van Laakkwartier verdween. Voor de ouderen onder ons: een echte ouderwetse Lagendijkgoal.

Er ontwikkelde zich vervolgens een boeiend voetbalgevecht met kansen over en weer. De ploeg van Lagerberg Verhuisgroep verzette bergen werk, kreeg kansen en eigenlijk was de 2-1 voorsprong na een prachtige voorzet van de sprankelend voetballende Mark van der Does, loepzuiver ingekopt door (alweer) Bastiaan een logische beloning voor het herboren Blauw-Zwart dat zich geen moment liet piepelen door Laakkwartier. Het was een tactische verdedigingsfout van de Blauwen die de Laakkwartierders nog met een beetje goed gevoel naar Den Haag lieten terugkeren (2-2).

De reservebank mocht in de laatste minuten met drie man sterk ook nog even invallen en meegenieten in het lekker draaiende elftal van Blauw-Zwart: Frank van de Riet, Ryan van Lochem en Calvin de Jong. Komend weekeinde moeten de Blauwen naar Concordia. Dan moet de weg omhoog in de competitiestand (die steeds verder in elkaar schuift) hopelijk worden ingeslagen.

Tags

Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top