Skip to content
Drukbezochte ledenvergadering bij Chester. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Horecaondernemers stemmen unaniem voor het centrumplan

3 november 20232 minute read

Tijdens de algemene ledenvergadering van horecaondernemers in Wassenaar is afgelopen maandag door de leden gestemd over het inrichtingsplan Versterking Dorpscentrum. De aanwezigen stemden unaniem voor het plan van wethouder Laurens van Doeveren.

Wethouder Laurens van Doeveren (Financiën, economie en sport) gaf een korte presentatie over de ontwikkelingen van het project: ‘Wassenaar staat aan de vooravond van een belangrijk besluit over de leefbaarheid van het centrum, de huiskamer van ons dorp. De huiskamer waar willen we ontmoeten, recreëren, werken en verblijven. Daarvoor is het nodig dat we het centrum aanpakken en voorzien van een nieuwe toekomstbestendige inrichting. Over de vernieuwing van de dorpskern, ook bekend als het centrumplan, wordt al jaren gepraat én samengewerkt met verschillende groepen ondernemers. Een goed functionerend en aantrekkelijk dorpscentrum is namelijk essentieel voor de vitaliteit en leefbaarheid van Wassenaar en een voorwaarde voor een gezond vestigingsklimaat. ‘

Meer dan alleen vernieuwing straatbeeld

Naast de inrichting is leegstandsbestrijding een belangrijk onderdeel van het plan. Wat is er nodig om wonen in het centrum mogelijk te maken inclusief een goed parkeerbeleid? Hoe gaan de terrassen eruit zien? En hoe gaan we de toegankelijkheid, ook voor mensen met een beperking, verbeteren en ervoor zorgen dat de uitstallingen voor de winkels er verzorgd uitzien, passend bij onze dorpskern? In het nieuwe centrum is er veel aandacht voor groen en klimaat. Dat alles komt samen in het plan “Vernieuwing Dorpskern”.

Belangrijk besluit gemeenteraad

In december 2023 neemt de gemeenteraad een besluit over de aanpak van onze dorpskern. Wethouder Van Doeveren hoopt van harte, voor de inwoners en ondernemers van Wassenaar, dat het integrale plan wordt goedgekeurd. Zijn ambitie? ‘Ik wil graag dat in december de gemeenteraad instemt met de ambitie en denkrichting van de samenhangende aanpak Versterking Dorpskern zodat we dit plan kunnen gaan uitvoeren. Ik zoek participatie met de omgeving en medestanders; ondernemers zijn belangrijke voorstanders en trekkers bij deze ontwikkeling. We hebben elkaar nodig, alleen door samen te werken maken we van Wassenaar de beste woongemeente van Nederland.’

Voorzitter Elroy Visser vroeg na de presentatie van de wethouder aan de aanwezige horecaondernemers om voor of tegen het centrumplan te stemmen. De ondernemers lieten een duidelijke stem horen: unaniem voor het centrumplan. De wethouder is heel blij met zoveel steun. De drukbezochte ledenvergadering van horeca Wassenaar werd gehouden bij Chester.

Meer informatie over het project: www.wassenaar.nl/inrichtingsplan-centrum-wassenaar

Tags

centrum WassenaarCentrumplanGemeenteHoreca ondernemersSteunWassenaar
Gerelateerde artikelen
Ingezonden: Bootverhuur Wassenaar Komt Er NIET
Back To Top