Skip to content
Fotocredit: PR

Najaarsconcert Van Wassenaer Orkest – Wederom podium voor twee jonge talentvolle solisten!

Van Wassenaer Orkest
5 november 20232 minute read

Op zondag 19 NOV 2023; MESSIASKERK; 15.00 uur bent u van harte welkom om te  komen luisteren  naar het jaarlijkse  Najaarsconcert van het Van Wassenaer Orkest, winnaar van de Wassenaarse Cultuurprijs 2023!

Op het programma staat voor de pauze het prachtige Concert voor Klarinet, Altviool en Orkest van Max Bruch, op. 88.  Ook dit keer vertolken twee jonge getalenteerde solisten hierin de hoofdrol!

Sedna Heitzman. Fotocredit: PR

Op de altviool is dat Sedna Heitzman, afkomstig uit Alphen aan de Rijn, afgestudeerd aan Kon.Conservatorium in Den Haag, en winnaar van het nationaal altvioolconcours in 2021. Sedna is altviolist in het Viride Kwartet, waarmee ze in 2018 de tweede prijs won van het Prinses Christina Concours en in 2019 een stipendium van het Kersjes Fonds ontving. Met dit kwartet heeft ze onder opgetreden in het tv-programma Podium Witteman en live op NPO Radio 4. Ook speelde het kwartet met gerenommeerde musici als Daniel Rowland, Dana Zemtsov en Anna Fedorova.

Vincent Martig. Fotocredit: PR

De klarinetpartij wordt gespeeld door Vincent Martig. Hij speelde in 2016 al eens in het Klarinetconcert in A van Mozart, studeerde af bij Kon.Conservatorium en is Inmiddels in verschillende ensembles actief, waaronder But What About (hedendaagse muziek), Ongestreken (vernieuwend klassiek) en Furore Blaaskwintet. Daarnaast remplaçeerde hij bij verschillende professionele orkesten, onder andere Asko|Schönberg, Residentie Orkest en de KMKJWF. Hoewel zijn focus ligt bij de klassieke muziek en al haar aspecten, laat hij zich graag beïnvloeden door klezmer en jazz.

Naast Bruch staan nog 3 andere stukken op het programma. Om te beginnen Beethovens Ouvertüre Coriolan. Niet zó bekend, maar een boeiend stuk, echt Beethoven!! Met toelichting in het programmaboekje.

Na de pauze spelen we twee stukken van Schubert. Eerst zijn ‘’Ouvertüre im italienischen Stile’’. Tot slot  de “Onvoltooide symfonie, nr 8””, alhoewel niet áf:  een van zijn populairste stukken!.

Kom luisteren op 19 november!  Onze dirigent Pieter van der Wulp met wie wij nu voor de tweede keer een concert geven heeft ons met enthousiasme en precisie voorbereid om dit programma te presenteren op een zondagmiddag in ons eigen Wassenaar! Kaartverkoop online :zie website VanWassenaerOrkest.nl,  bij de orkestleden,  en bij Boekhandel De Kler ä contant: volw € 17,50,  t/m 15 jr € 5,00. Aan de zaal € 20,00 resp €7,50. Zie Flyers en Facebook.

Tags

ConcertMessiaskerkNajaarsconcertsolistenVan Wassenaer OrkestWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top