Skip to content
Fotocredit: PR

Gelijkspel in HSB-schaakcompetitie

Schaakvereniging Wassenaar
9 november 20233 minute read

Maandagavond vertrok het team van Schaakvereniging Wassenaar naar Delft voor de tweede wedstrijd in de HSB-competitie. De eerste wedstrijd had het team gewonnen, maar nu was de tegenstander DSC 7, een team om niet te onderschatten.

Gabor Ellmann was als eerste klaar, hij verloor een pion en kreeg een lastige stelling. Zijn tegenstander maakte daar goed gebruik van en kon het punt incasseren. Niet veel later zorgde Ankie Erwich voor de gelijkmaker, na stukverlies verloor haar tegenstander nog meer materiaal en werd uiteindelijk mat gezet. In de partij van Joop Beijersbergen met wit ging het aanvankelijk gelijk op tot Joop in het middenspel zijn stukken richting de koningsvleugel dirigeerde. Hier liet zwart het wel erg makkelijk lopen en toen een witte pion op f5 verscheen was het pleit snel beslecht.

Het volgende punt kwam van Gerard van der Born. Er kwam een stelling op het bord die beter was voor Gerard, maar waar zijn tegenstander toch nog mogelijkheden had. Deze zag echter geen goede zetten meer en gaf op. Inmiddels zag het er somber uit voor Danny Lim met een pion achter en een koning in het midden. Uiteindelijk verloor Danny een toren en kon opgeven. Ronald van Vleuten bracht de tussenstand op 4-2. Zijn tegenstander ging in de aanval en gaf een stuk voor twee pionnen. Hierdoor waren zijn stukken actiever, maar Ronald wist de aanval prima te pareren.

Het resterende eindspel was een gelopen race voor Ronald. Nog een half punt was nodig voor de overwinning, maar de twee overgebleven partijen zagen er niet goed uit voor het team. Michael Claushuis stond drie pionnen achter die hij had moeten afstaan om een mataanval af te slaan. En Hany Hassan stond materieel weliswaar gelijk maar zijn loper stond helemaal buiten spel.

De tegenstander van Michael dacht erg lang na, zodat er nog enige hoop was dat Michael daarvan kon profiteren. Maar met nog enkele minuten op de klok maakte zijn tegenstander geen fouten en won. Hany had intussen een kwaliteit moeten offeren om erger te voorkomen, maar uiteindelijk stortte zijn stelling toch in elkaar.

Eindstand DSC 7-Wassenaar: 4-4                                                                                                                                

 1. Ahmad Diab Diaz-Joop Beijersbergen  0-1                                                                                                                                       

2. Thomas Bredewoud-Michael Claushuis  1-0                                                                                                                               

3. Bauke Schenkelaars-Gerard van der Born 0-1

4. Konstantin Sidorov-Ronald van Vleuten  0-1                                                                                                                               

5. Jason van Oudheusden-Hany Hassan 1-0                                                                                                                               

6. Albert Sola Roca-Danny Lim 1-0                                                                                                                                                

7. Nick Ruesen-Ankie Erwich 0-1                                                                                                                                                  

8. Frank de Zwart-Gabor Ellmann 1-0                                    

Tags

HSB schaakcompetitieSchaakvereniging WassenaarSchakenWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top