Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: PR

Recycle Sint: Ruilmarkt voor duurzame hulpsinten op 11 november

De Groene Meent
9 november 20232 minute read

De geur van pepernoten hangt in de lucht en pakjesavond komt dichterbij. Iedereen gaat in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd in huis te halen. De pinpas draait overuren en onze huizen slibben dicht met onze spullen. Wil jij duurzamer Sinterklaas vieren?

De Groene Meent organiseert elk jaar in november de RecycleSint Ruilmarkt.
Schrijf 11 november 2023 in je agenda en start alvast met het verzamelen van speelgoed. 

Adres: YMCA, Duinrellweg 1
Speelgoed inbrengen: 13.00 tot 14.00 uur
Speelgoed ruilen: 14.15 tot 15.30 uur 

We willen graag verduurzamen. Daarnaast zijn ze blij dat de stapel speelgoed in eigen huis op de schop gaat- alleen dat waar de kinderen echt mee spelen blijft over. Het overige speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis. ‘Onze eigen kinderen kunnen vervolgens weer spelen met het ingebrachte speelgoed van anderen’, aldus Ellen. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen.
Bijna ieder huishouden heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom kopen we dan nog nieuwe spullen? Ruilen is groener- en ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

Hoe het werkt

  • Het speelgoed is netjes en schoon wat nog als cadeau gegeven kan worden
  • Wat overblijft schenken we aan de kinderkringloop Wassenaar

De voordelen

  • Je bespaart geld want je ruilt
  • Je hebt meer ruimte in huis want je gaat opruimen
  • Je doet iets goeds voor jezelf en de wereld

Tags

De Groene MeentDuurzame SinterklaasRecycle SintRuilmarktWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top