Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart moet op zoek naar de weg omhoog

Rick Wagner
10 november 20232 minute read

De 3e klasse B is een competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen. Dat is mooi, maar dan kan ook (logisch doorgedacht) iedereen van iedereen verliezen. En dat laatste moet je niet te vaak doen in een afdeling waar de laatste twee clubs degraderen en de nummers 10, 11 en 12 een nacompetitie spelen om in de derde klasse te kunnen blijven. Dan is het zaak om niet te lang in de onderste regionen te blijven hangen. Voor de Blauw-Zwarten is de huidige stand op de ranglijst na zes wedstrijden geen reden tot paniek, maar het vergt wel een extra inspanning om er zo snel mogelijk weg te komen en de weg omhoog te vinden.

Zaterdag in Delft bij Concordia lukte dat van geen kanten. De Delftenaren hebben een heel aardige, jonge en technisch vaardige ploeg waar de spelers elkaar gemakkelijk vinden. Als je zo’n ploeg de ruimte geeft krijg je het heel moeilijk.

Bij Concordia werd doorgaans snel en zuiver gecombineerd, bij de Blauw-Zwarten kwamen de passes niet aan. Vaak werd de lange bal gespeeld, maar die waren ook onzuiver, en zo kwamen de Blauw-Zwarten eigenlijk niet aan voetballen toe. De Wassenaarse supporters hadden geen moment het gevoel dat deze pot gewonnen zou kunnen worden. Af en toe, zoals in het tweede deel van de eerste helft, zette Blauw-Zwart druk, maar dat leidde nauwelijks tot kansen. Ondertussen had de thuisploeg al een 2-0 voorsprong opgebouwd. In de 18e minuut een lage voorzet van rechts, waarbij twee aanvallers van Concordia alle gelegenheid kregen om de 1-0 binnen te werken. Een kwartier later een ietwat makkelijk gegeven penalty, na een onhandige actie van de overigens goed spelende Ali Abbach.

Na rust speelde de wedstrijd zich, met uitzondering van de laatste tien minuten, vooral af op de helft van de Lagerberg Verhuisgroep formatie. De thuisclub combineerde naar hartenlust, bij de Blauw-Zwarten ontbrak de overtuiging. De 3-0 (kwartier voor tijd) was min of meer onvermijdelijk.

Geen vrolijk verslag dus, maar daarom niet getreurd. Blauw-Zwart kan beslist beter, denkend aan de uitwedstrijd tegen Schipluiden, toen het spel ook niet denderend was, maar de Blauw-Zwarten door fysieke inzet de enige overwinning tot nu toe binnenhaalde. Een ploeg als Concordia moet je (denk ik) ook, binnen de grenzen van wat is toegestaan, veel fysieker aanpakken. En dan geldt nog steeds: iedereen kan van iedereen winnen.