Skip to content
Fotocredit: SMOW

Vitaal ouder worden is zo gek nog niet – Een interactieve presentatie in de Warenar

Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar
12 november 20232 minute read

Waardoor leven mensen langer in de zogeheten “Blue Zones” van de wereld? Daarover vertelt Ester Bertholet, specialist ouderengeneeskunde tijdens een gloednieuw programma van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) in samenwerking met Fit in Wassenaar.

Onze eerste spreker is Ester Bertholet, spreker en schrijver van het boek ‘vitaal ouder worden is zo gek nog niet’. De complete gids om gezond te blijven. Een handboek voor 55-plussers, waarin preventie, medische klachten, medicatie en zingeving centraal staan. Haar drijfveer is preventie. En dat begint bij de meest basale kennis over hoe lichaam en geest werken, hoe ziektes ontstaan, hoe behandelingen op elkaar aansluiten en vooral wat je zelf kunt doen om gezond te blijven. Als je begrijpt hoe het eigen lichaam functioneert en weet waardoor klachten ontstaan, is het makkelijker er iets aan te (laten) doen of deze te accepteren en ermee om te gaan.

Fit in Wassenaar en SMOW bieden (sportieve) activiteiten aan die een gezond en actief leven stimuleren. SMOW biedt daarnaast ondersteuning op gebied van geldzaken en regelgeving, mantelzorg en meedoen en ontmoeten activiteiten aan te stimuleren dat mensen om zo lang mogelijk deel te kunnen blijven nemen aan de maatschappij. Hoe houden we de regie over ons leven en hoe kunnen we prettig en zelfstandig oud worden? Elk kwartaal wordt er een spreker uitgenodigd om in theater de Warenar een presentatie te geven over gezond en vitaal ouder worden.

Op dinsdag 21 november openen de deuren van de Warenar zich om 18.45 uur. Je wordt ontvangen met een kopje koffie en om 19.00 uur gaat de zaal open. Graag vooraf aanmelden bij SMOW info@smowassenaar.nl of op werkdagen tussen 09.00 – 14.00 uur op 070-5112226. Meer informatie beschikbaar op www.fitinwassenaar.nl en www.smowassenaar.nl

Tags

Ester BertholetInteractieve presentatieSMOWStichting Maatschappelijke Ondersteuning WassenaarVitaal ouder wordenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top