Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart laat kansen onbenut

Coos Hùbscher
17 november 20233 minute read

In de eerste cruciale wedstrijd in de onderste regionen van de 3e klasse B tussen Full Speed (Delft) en Blauw-Zwart, trok de Lagerberg Verhuisgroep brigade onverdiend aan het kortste eind. Trainer Alan Campfens moest deze middag alle zeilen bijzetten om met een volwaardig elftal binnen de lijnen te verschijnen. Het team miste de basisspelers Alli Abbach, Tommy de Jong, Kaj Kronenburg, Bram Smit, Xander Vredenbregt en de regelmatig invallende Timo van Aken. Allen uitgeschakeld vanwege blessures en/of ziekte. Een groot compliment aan hun vervangers Jeroen Kusse, Clémence Wetgeest, en Ryan van Lochem. Deze spelers pasten zich prima aan.

De start was boven verwachting. De Blauwen namen direct het initiatief en waren de bovenliggende ploeg. Het grote euvel in deze wedstrijd werd de afwerking. Die was niet scherp genoeg om het doel te vinden.
Al in de 3e minuut, na een vloeiende aanval over rechts, werd de bal binnengeschoten. Helaas zagen de Blauwen het doelpunt op aangeven van de assistent-grensrechter afgekeurd worden. Ook de Full Speed doelman was een sta in de weg. Met spectaculaire reddingen hield hij zijn doel schoon, geassisteerd door paal en lat. Door het uitblijven van de doelpunten werd het spel van de Lagerberg Verhuisgroep formatie steeds nerveuzer. Een inzet van Quint van der Ploeg waarbij de doelman kansloos was, ging langs de verkeerde kant van de doelpaal over de lijn.

De eerste scoringsmogelijkheid voor de Delftenaren kwam 10 minuten voor de rust, na een dieptepass op een buitenspel lopende Delftse spits. De arbiter had geen oog voor de appellerende assistent-grensrechter en wuifde het vlagsignaal nonchalant weg. Direct hierop kregen de Delftenaren een inworp mee. Deze ingooi werd fataal voor de Blauwen. Spits Jacco Wevers kwam inlopend keurig achter de bal en verschalkte met een onhoudbaar schot de verdediging. Tegen de spelverhouding in ging Blauw-Zwart aan de thee met een 1-0 achterstand, terwijl gezien het spel en kansen een 3-0 voorsprong logischer geweest zou zijn.

De tweede 45 minuten werd het spel er niet beter op. Het eerste halfuur zat er te weinig rust en zuiverheid in het positiespel. Te veel ballen gingen verloren. Desondanks kregen de Wassenaarders nog kansen om langszij te komen, echter de afwerking bleef ook nu weer achterwege. Maar liefst driemaal werd de bal bij Full Speed van de doellijn gehaald en zag het meegereisde supporterslegioen van Blauw-Zwart dat het deze middag geen feestje zou gaan worden en de punten in Delft zouden achterblijven.