q Wassenaar staat stil bij verkeersslachtoffers - Wassenaarders.nl Skip to content
Foto v.l.n.r.: Wethouder Wim Koetsier van Wassenaar, Astrid Homan namens het ROV Zuid-Holland, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland Frederik Zevenbergen en bestuurslid Jetty van der Werf van de Vereniging voor Verkeersslachtoffers leggen bloemen bij het monument in Wassenaar. Fotocredit: Suzan van der Kerk

Wassenaar staat stil bij verkeersslachtoffers

22 november 20232 minute read

De jaarlijkse herdenking van verkeersslachtoffers vond zondag 19 november wereldwijd plaats. Ter nagedachtenis aan de verkeersslachtoffers in Wassenaar is zaterdag 18 november een bloemenkrans gelegd bij het herinneringsmonument in Wassenaar, door gedeputeerde Provincie Zuid-Holland Frederik Zevenbergen, wethouder Verkeer Wim Koetsier, leden van Nationale Vereniging Verkeersslachtoffers (NVS) en leden van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROVZH).

Iedere derde zondag van de maand november vindt de jaarlijkse herdenking verkeersslachtoffers plaats. Dit initiatief gaat uit van de internationale organisatie FEVR (Fédération Européenne des Victimes de la Route), wat betekent dat alle aangesloten landen hun verkeersslachtoffers herdenken op dezelfde dag. In samenwerking met de Nationale Vereniging Verkeersslachtoffers (NVS) vond er afgelopen zaterdag bij beide monumenten in Zuid-Holland een herdenkingsmoment plaats, waarvan één bij het monument in Wassenaar.


Het thema dit jaar is “Erkenning”

Erkenning van het maatschappelijke probleem, met de oproep om al het mogelijke te doen om “onnodige” verkeersongevallen te voorkomen. Erkenning voor het leven dat is genomen, voor verkeersslachtoffers en voor de roep van nabestaanden van verkeersslachtoffers.

Wim Koetsier, wethouder Verkeer zegt hierover: “Elk jaar raken bijna 2.000 jongeren alleen al in Zuid-Holland betrokken bij een verkeersongeval. Daarom wil ik iedereen oproepen om mee te helpen om “niet-nodige” ongelukken op de weg te voorkomen. Als je aan het rijden bent, laat je dan niet afleiden en zorg ervoor dat je goed opvalt als je op de fiets zit. Ook in Wassenaar besteden we regelmatig aandacht aan dit belangrijke onderwerp. We richten bijvoorbeeld oversteekplaatsen veiliger in en proberen meer bewustwording te creëren met campagnes op social media over verkeersveiligheid. Daarnaast bezoeken we regelmatig scholen om informatie op te halen bij kinderen en ook hun bewustzijn te vergroten. Samen streven we naar een gemeenschap waarin verkeersongevallen zo veel mogelijk worden voorkomen.”

Herdenkingsmonument Wassenaar

In de gemeente Wassenaar staat één van de zes monumenten voor verkeersslachtoffers. De gedenksteen is in 2003 geplaatst naar aanleiding van een tragisch ongeval op de Rijksstraatweg. Deze gedenksteen bevindt zich op het eind van het pad van Raadhuis De Paauw naar de Rijksstraatweg, vlakbij de brug. Op het monument, van kunstenares Kathy Hoyer, staat de tekst: “What is Behind the Darkness Of Closed Eyes”.

Tags

ErkenningGemeenteHerdenkingHerinneringsmonumentVerkeersslachtoffersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top