Skip to content
Fotocredit: PR

Nieuwe bijzondere expositie bij de Kunstgroep in Wassenaar

23 november 20233 minute read

De komende  4 weken is er weer een bijzondere expositie te bewonderen in de Molen in Wassenaar. Bij de opening gaf voorzitter Otto Altmann het woord aan Jim Molenaar, die de eer had om de expositie te openen van de drie kunstenaars, Het echtpaar Ann Hall & Koos Leeuwenburg uit Amerika en de Haagse beeldhouwer/schilder Loek Bos. 

Jim Molendijk: “De titel van de expositie ‘It’s coming together’ heeft te maken met de bijzondere ontmoetingen met de kunstenaars. 

Mijn vrouw Ilona en Ik hebben onze Amerikaanse gasten ontmoet in Denver”.

Ilona vult aan: “Dat was tijdens een hele bijzondere gebeurtenis van de Burning Man. We waren naar een goochelshow geweest en tijdens deze show slaakte Jim de kreet: geweldig, grandioos, wat goed wat bijzonder. Achter ons hoorden we: ’that sounds typical Dutch’  k keek om en keek in de ogen van Koos Leeuwenburg en daar startte in 2012 onze vriendschap. Met regelmaat ontmoeten we elkaar.

Jim vervolgt: “Bijzonder om 2 mensen te leren kennen, die met de kunst bezig zijn. Twee mensen, die elkaar enorm aanvullen en uitdagen. Zij brachten hun werk mee uit Amerika in 4 grote koffers.

Bij aankomst bleek er een koffer zoekgeraakt Die bleek nog in Denver te staan.  En daarin zat Ann’s werk en de zelfgemaakte lijsten.  Gelukkig kwam deze koffer een paar dagen geleden toch aan in Amsterdam.

Bij het werk van Ann zie je veel dieren, uilen, konijnen, paarden. Ann is een echte Farm Girl en werkt vanuit haar gevoel”.

Ann’s werk 

Vrij machineborduurwerk en acrylverf op canvas, papier en hergebruikte stoffen. Ze is een viscerale kunstenaar. Ze werkt direct met haar Bemina naaimachine als tekengereedschap. De meeste van haar werken ontstaan zonder een eerste schets of plan. Een sterk gevoel van eigenwaarde is duidelijk zichtbaar in Ann’s droomachtige beelden. Emotie, symboliek, anekdotes en verhalen inspireren haar werken.

Jacobs werk 

Acryl op canvas, hergebruikte materialen, mix media. Jacob gebruikt graag gerecyclede materialen: van de verf op zijn schilderijen tot het schuurhout in zijn lijsten. Hij gebruikt bladgoud en mica om zijn werk te accentueren. Jacobs doeken zijn rijk aan lagen kleur, textuur en patronen. Hij wordt geïnspireerd door de natuur en schildert abstracte wezens en portretten.

Loek Bos ken ik uit de tijd van Pulchri. Bij de verbouwingsplannen in 1980 was er geen geld.  Ook de gemeente werkte niet mee. Loek heeft toen Pulchri gered toen het bijna failliet dreigde te gaan door een deel van de verzameling te verkopen en zo twee miljoenen binnen te halen en daarmee de verbouwingen binnen budget te kunnen afronden om zo de voortgang te waarborgen. Hij is daar jarenlang voorzitter geweest. Ik heb me daar als kunstenaars lid aangemeld en zo hebben we elkaar leren kennen in een bloeiende vereniging.

Loek’s werk

Loek Bos is een meester inzet trefzeker uitbeelden van personen in hun dagelijkse bezigheden, soms gestileerd, dan weer realistisch, menigmaal als muzikant, maar ook in bad of op de fiets. Ook mythologische thema’s en dier plastieken zien we in zijn lange loopbaan als beeldhouwer steeds terugkomen. Zijn grote beelden in de openbare ruimte kennen eenzelfde trefzekerheid”.

De expositie van de drie kunstenaars is t/m zondag 23 december te bezoeken in de galerie in de molen aan het Molenplein 10a in Wassenaar. Op vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur.

Tags

ExpositieGalerie in de MolenIt's coming togetherKunstgroep WassenaarKunstwerkenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top