Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Appartementen van nieuwbouwproject de Admiraal Residences feestelijk geopend

24 november 20232 minute read

De woningen van het nieuwbouwproject Admiraal Residences aan de Havenkade zijn woensdag 22 november feestelijk geopend. Ritske Bloemendaal, wethouder wonen, was hier ook aanwezig om gezamenlijk met de toekomstige bewoners en het bouwbedrijf de woningen symbolisch te openen. Na de opening mochten de toekomstige bewoners en andere aanwezigen verschillende appartementen bekijken.

Opening Admiraal Residences

Fotocredit: gemeente Wassenaar

Bouwbedrijf Niersman heeft 30 appartementen en vijf penthouses gerealiseerd aan de Havenkade tegenover het Hofcampveld in Wassenaar. De architect heeft zich met dit project laten inspireren door historische havenpanden en pakhuizen die ooit aan de Havenkade stonden. Woensdag was de feestelijke opening van de woningen. Het gebouw werd officieel geopend door wethouder Ritske Bloemendaal, directeur van bouwbedrijf Niersman, Mark Niersman en twee bewoners. Via de rode loper en onder de ballonenboog door konden de toekomstige bewoners en andere aanwezigen vervolgens naar binnen om de woningen te bekijken. Maandag 27 november krijgen de toekomstige bewoners hun sleutel en kunnen ze starten met klussen.

Woningbehoefte

Na de opening van het gebouw was er een gezellig samenzijn met de toekomstige bewoners en andere belanghebbenden van het project bij bar ’t Ruime Sop. De wethouder heeft hier de toekomstige bewoners een mooie woontoekomst gewenst in hun nieuwe appartementen. “Het is prachtig wat de architect heeft bedacht: de uitstraling van een Amsterdams grachtenpand. Het kleurverloop van de stenen, het ziet er prachtig uit”, aldus de wethouder. Het zwaartepunt in de woningbehoefte ligt nu, naast sociale woningbouw, bij de middeldure huur- en koopwoningen. Dit woningbouwproject valt in het duurdere segment. “Het zal al met al op deze manier toch bijdragen aan doorstroming en dat is een manier om de tekorten terug te brengen,” aldus de wethouder. Door te bouwen op een braakliggend terrein in het hart van Wassenaar zijn er weer woningen beschikbaar gekomen.

Tags

Admiraal ResidencesGemeenteNieuwbouwprojectOpeningWethouder
Gerelateerde artikelen
Back To Top