Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart  en Duindorp speelde een troosteloze wedstrijd

Elbert van ‘t Slot
24 november 20232 minute read

De Blauw-Zwart Lagerberg Verhuisgroep Combinatie trad aan zonder de zeer belangrijke, maar geblesseerde spelers Kim Theil, Kaj Kroonenburg en Ali Abbach, waardoor achterhoede en middenveld van de Blauwen ontdaan waren van hun stuwende en ontregelende voetbalcapaciteiten. Hun vervangers hebben hun uiterste best gedaan  dit gemis op te vangen, maar dat kost natuurlijk tijd. Het enige doelpunt (0-1) viel in de 1e helft, nadat een eerder doelpunt van Duindorp wegens buiten spel werd afgekeurd.

Onder zware regen en op kunstgras werd de wedstrijd wat later begonnen aangezien Blauw-Zwart 4 zijn bekerwedstrijd moest uitspelen, die uiteindelijk werd verloren middels strafschoppen. Het verslaggeverscorps moest de wedstrijd volgen vanuit het Bestuurshuis, aantekeningen maken buiten was wat moeilijk.

De eerste helft kenmerkte zich ondermeer door een meevoetballende keeper van Duindorp, die zich meerder malen bijna tot aan de middenlijn begaf als een verkapte laatste man. Het tempo van de wedstrijd lag zeer laag. Na 15 minuten scoorde Duindorp, het na later bleek, enige doelpunt. nadat een uit de corner ingeschoten bal gepareerd werd door Blauw-Zwart keeper Kas Vaneman en de rebound alsnog werd ingeschoten.

Even later een flinke tegenvaller voor De Lagerberg Verhuisgroep formatie nadat Bram Smit, die tot die tijd wat eenzaam op de rechterkant opereerde, weinig ballen kreeg en zich meer naar binnen ging aanbieden, geel kreeg voor een overtreding, gevolgd door een tweede gele kaart na een wegwerpgebaar richting scheidsrechter, wat betekende dat hij er met rood uit moest.
Nog geen 5 minuten later scoorde Quint van der Ploeg de gelijkmaker, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.
Tot de rust een slaapverwekkend vertoning. De supporters waren benieuwd hoe de tweede helft zou worden aangepakt met 10 man en welke acties coach Alan Campfens zou nemen.

Na de rust verscheen Ali Abbach in het veld voor Ralph de Jong  en nam zijn vertrouwde positie weer in, waardoor de organisatie in de achterhoede verbeterde. Blauw-Zwart kwam iets meer in haar spel, maar viel uiteindelijk toch weer terug  in het spelpeil van voor de rust. Ryan van Lochem kreeg nog een mooie kans, alleen op de keeper van Duindorp af, die de poging mooi stopte. Tommy de Jong kwam er in voor de moegestreden Raymond Vosse, maar het mocht niet meer baten.

Aanstaande zaterdag HMSH 1 – Blauw-Zwart 1, aanvang 14.30. Dan dienen de Blauwen wel uit een ander vaatje te tappen.