Skip to content

Deze week in bibliotheek Voorschoten – Wassenaar

Bibliotheek Voorschoten - Wassenaar
26 november 20233 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek.

Internationale bestsellerauteur Thomas Olde Heuvelt in Bibliotheek Wassenaar

Reserveer nu je tickets voor een onvergetelijke ontmoeting met auteur Thomas Olde Heuvelt! Bekend om zijn veelzijdige verhalen in het magisch realisme, fantasy en moderne horror, neemt Olde Heuvelt je mee op een literaire reis. Zijn werk raakt diep, vaak doordrenkt met humor en emotionele lagen.

Van het prijswinnende ‘Harten Sara’ tot het griezelige ‘HEX’, Olde Heuvelt heeft lezers wereldwijd betoverd met zijn verhalen. Hij werd zelfs als eerste Nederlander genomineerd voor de prestigieuze Hugo Award.

Kom en ontdek de diepere lagen van zijn werken, waarin verbeelding en de menselijke psyche samenkomen. Bestel je tickets via obvw.nl.

Donderdag 30 november, 19.30 – 21.30 uur in Bibliotheek Wassenaar
Toegang € 15,- (leden) en € 17,50 (niet-leden).

Overstapspreekuur Gemeentepolis in Bibliotheek Voorschoten

In Voorschoten kunnen inwoners met een lager inkomen gebruik maken van een voordelige collectieve zorgverzekering: de Gemeentepolis van Zorg en Zekerheid. Met de Gemeentepolis ben je uitgebreid verzekerd voor o.a. tandarts, orthodontie, fysiotherapie en brillen/lenzen. De verzekering bestaat uit een basisverzekering met de keuze uit drie aanvullende verzekeringen. Voor iedereen is er een passende verzekering. Ook krijg je korting van Zorg en Zekerheid op de premie en betaalt gemeente Voorschoten mee. Informatie over de verschillende pakketten vindt u op www.gezondverzekerd.nl

Heb je vragen over de Gemeentepolis? Of heb je hulp nodig bij het overstappen naar de Gemeentepolis? Kom dan naar één van de speciale overstapspreekuren in Bibliotheek Voorschoten. Hier zijn consulenten van Zorg en Zekerheid aanwezig.

Je kunt langskomen zonder afspraak. Neem je BSN-nummer, bankrekeningnummer en het polisblad van je huidige zorgverzekering mee.

De overstapspreekuren zijn op:

Dinsdag 28 november van 10.00 tot 13.00 uur

Vrijdag 8 december van 13.00 tot 17.00 uur

Dinsdag 12 december van 10.00 tot 13.00 uur

DigiDinsdag Workshop Kerstkaarten maken

Ontdek hoe je met je laptop of mobiele apparaat unieke kerstkaarten kunt maken. Leer stap voor stap hoe je persoonlijke afbeeldingen en teksten kunt gebruiken om unieke kerstkaarten te creëren. Verstuur jouw speciale boodschappen naar vrienden en familie, per e-mail of zelfs per post! Neem je eigen smartphone, iPad of tablet mee met de afbeeldingen die je wilt gebruiken. We gaan nieuwe apps verkennen, dus zorg ervoor dat je de inloggegevens bij de hand hebt. Bestel snel je tickets aan de balie of via obvw.nl/leren.

Dinsdag 28 november in Bibliotheek Voorschoten | 14.00 – 16.00 uur
Dinsdag 5 december in Bibliotheek Wassenaar | 14.00 – 16.00 uur
Leden € 6,-, niet-leden € 8,- inclusief koffie/thee

Zaterdag 2 december Sintvoorlezen in de bieb

Kom gezellig langs in de bibliotheek op zaterdag 2 december van 10.30 tot 11.15 uur! We gaan voorlezen uit de leukste Sinterklaasboeken. Kinderen (en ouders) zijn van harte welkom om te genieten van deze speciale voorleessessie. Verwen jezelf met wat lekkers terwijl we samen genieten van verhalen over Sinterklaas en zijn avonturen. Tot dan!

Filmhuis Wassenaar

Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis

Datum                 Aanvangstijd     Film
zo 26 nov            12.30 uur            De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot
zo 26 nov            15.00 uur            One True Loves
ma 27 nov          20.00 uur            The Unlikely Pilgrimage of Harold Fr
di 28 nov            14.00 uur            Une Année Difficile
wo 29 nov          20.00 uur            Une Année Difficile
do 30 nov           13.30 uur            Filmclub
vr 1 dec               20.00 uur            Past Lives
za 2 dec               20.00 uur            The Miracle Club

Nu in Filmhuis Wassenaar: Une Année Difficile

De langverwachte nieuwe komedie van het onstuitbare filmduo Éric Toledano en Olivier Nakache (Intouchables, C’est la vie!), Une Année Difficile vertelt het verhaal van twee dwangmatige geldverkwisters die veel meer krijgen dan waar ze op gerekend hadden wanneer ze zich uit de nesten proberen te werken. Een komisch, hartverwarmend en hoopvolle film, zelfs als de wereld uit elkaar lijkt te vallen.
Vertoningsdata: za 25 nov 20:00, di 28 nov 14:00, wo 29 nov 20:00

Tags

ActiviteitenBibliotheekFilmhuisOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top