Skip to content
Fotocredit: PR

Engelen zingen aan de Lange Kerkdam 46

Claartje de Leeuw
29 november 20232 minute read

Voor wie meer wil weten over engelen in de kunst is er op donderdag 14 december om 14.30 uur een lezing in het gebouw van Vrijzinnigen NPB Wassenaar. 

Engelen worden gezien als ‘boodschappers van God’ en komen in het christendom, de islam en het jodendom voor. Engelen zijn er bovendien in allerlei categorieën: aartsengelen, cherubijnen, tronen en beschermengelen. En zijn cupido’s ook engelen? Wat hebben al deze wezens gemeenschappelijk en waarin verschillen ze met name qua uiterlijk? Aan de hand van vele voorbeelden uit de kunstgeschiedenis wordt dit thema besproken.

Camée van Blommestein (1955) heeft op latere leeftijd kunstgeschiedenis gestudeerd in Leiden en houdt sindsdien lezingen over tentoonstellingen, over kunstenaars en over thema’s in de beeldende kunst. Aan de hand van afbeeldingen wil zij met haar publiek graag dieper ingaan op wat er te zien is. Zij is verbonden aan Museum Beelden aan Zee in Scheveningen en aan Museum Voorlinden in Wassenaar.

Donderdag 14 december
Aanvang 14:30 uur
Toegang € 10

Er is bijna niets zo mooi als samen zingen! Op vrijdag 15 november organiseert Vrijzinnigen NPB Wassenaar daarom een Christmas Carols Sing Along.
We laten Wassenaar meezingen met bekende kerstliedjes om alvast goed in de kerstsfeer te komen. Na afloop serveren we een hapje en drankje en kun je met elkaar napraten. Heb je zin om mee te zingen? Laat even weten dat je komt, dan weten wij hoeveel stoelen we kunnen plaatsen.

Graag een e-mail aan: aanmelden@vrijzinniginwassenaar.nl

Datum: 15 december
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Toegangsprijs: vrijwillige bijdrage

Beide evenementen vinden plaats aan de Lange Kerkdam 46. Informatie via de
website www.vrijzinniginwassenaar.nl

Tags

Engelen en kunstKerst SingalongNPB Vrijzinnigen in WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top