Skip to content
Wethouder Bloemendaal overhandigt cadeau. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Actie Sintvoorieder1 bij Bibliotheek Wassenaar

30 november 20232 minute read

Vrijwilligers van de Bibliotheek Wassenaar en wethouder Sociaal Domein, Ritske Bloemendaal, stonden op woensdag 29 november klaar om cadeaus uit te delen voor de actie Sintvoorieder1. Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0-14 jaar uit gezinnen met een lager inkomen. Maar liefst 112 cadeaus lagen klaar bij de bibliotheek om opgehaald te worden. 

Sintvoorieder1

Fotocredit: gemeente Wassenaar

Ieder kind verdient een cadeau op 5 december. Dat is de kernboodschap van Stichting Sintvoorieder1. Voor één op de 10 kinderen die opgroeien in armoede is een cadeautje met pakjesavond niet vanzelfsprekend. Daarom heeft Stichting Sintvoorieder1 een verzamelactie bedacht. Daarbij worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Ouders met een lager inkomen uit Wassenaar hebben een brief ontvangen vanuit de gemeente met uitleg over de actie. En hoe ze zich konden aanmelden voor een cadeau. Vanaf maandag 20 november konden mensen landelijk vijf dagen lang cadeaus doneren bij Stichting Sintvoorieder1. Dit jaar is er een landelijk record aan cadeaus ingezameld, namelijk: 88.283. In het Sinterklaaspakhuis van de stichting zijn al deze cadeaus gesorteerd, ingepakt en verstuurd naar de maatschappelijke partners, waaronder onze Bibliotheek Wassenaar. Zij mochten 112 cadeaus ontvangen van de stichting om uit te delen.

Cadeaus uitdelen bij Bibliotheek Wassenaar

Vrijwilligers van Bibliotheek Wassenaar hebben een mooie bijdrage geleverd aan de actie door alle cadeaus vooraf te sorteren. Bij het uitdelen was wethouder Ritske Bloemendaal aanwezig. Aan hem de eer om de cadeaus te overhandigen aan de ouders. “Het is een mooie samenwerking tussen de Stichting Sintvoorieder1 en de gemeente. En aan de ouders merk je dat ze erg blij zijn met de cadeaus. Daarom doet Wassenaar hier ook graag aan mee,’’ aldus de wethouder. De gemeente is trots op de stichting en alle vrijwilligers die hebben meegeholpen. Deze actie geeft een gevoel van verbondenheid.

Tags

BibliotheekCadeausGemeenteGezinnenMinimaSintvoorieder1Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top