Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart laat twee punten liggen

Rick-wagner
1 december 20233 minute read

Met nog een kwartier te spelen leek Blauw-Zwart, uit tegen HMHS, een broodnodige overwinning binnen te halen, maar vijf minuten voor tijd  kwamen de Hagenezen toch nog langszij, jammer genoeg.

Het was koud en nat langs de lijn afgelopen zaterdag. Toch waren er (zoals vaker het geval is) weer meer Blauw-Zwarte supporters aanwezig dan van de thuisclub. Die zagen dat er in de eerste helft op het veld weinig gebeurde dat het vermelden waard was. Behalve dan die vrije trap van Bastiaan Hendriksen na een kwartier spelen, nadat hij op de rand van het strafschopgebied werd vastgehouden. Hij krulde de bal met een curve over de muur maar kwam niet verder dan de kruising van paal en lat.

De eerste helft speelde zich vooral op het middenveld af, waar beide partijen ongeveer gelijkwaardig waren. HMSH beschikte  over een paar technisch zeer vaardige voetballers, waaronder ex-Blauw-Zwarter Hamza Chickhi (onsje zwaarder geworden).

De Lagerberg Verhuisgroep formatie, met Kaj Kronenburg na een blessure weer in de ploeg, speelde redelijk compact, de verdediging met de goed keepende Kas Vaneman stond als een huis en  over de flanken werden af en toe veelbelovende snelle aanvallen opgezet. Die aanvallen smoorden dikwijls omdat de balaanname na een strakke pass te wensen overliet, dat zou wat zorgvuldiger moeten. Er werd niet gescoord, die eerste helft.

De tweede helft was veel aantrekkelijker. Beide ploegen waren feller en speelden aanvallender. De beste kansen waren daarbij voor de Blauw-Zwarten, onder anderen Bastiaan Hendriksen was een keer dicht bij een doelpunt. Aan de andere kant moest Kas een keer uitstekend redden bij een afstandsschot van HMSH.

Een kwartier voor tijd leek de Lagerberg Verhuisgroep formatie op rozen te zitten. Na een prima aanval tikte Bastiaan de 1-0 in en was het daarna zaak de boel gesloten te houden, want de punten zijn tot nu toe schaars en dus kostbaar. Dat lukte prima tot vijf minuten voor tijd, toen na een Haagse aanval de Blauw-Zwarte verdediging de zaak onder controle leek te hebben, maar na knullig wegwerken de bal ter hoogte van de penaltystip ineens voor de voeten van de volkomen vrijstaande HMSH-spits belandde. En die wist daar wel raad mee.

En zo werd het de laatste vijf minuten nog link omdat de thuisclub alles op de aanval zette. Maar het punt werd binnengehaald en de 1-1 was wel een terechte uitslag. Prima prestatie van de Blauw-Zwarten en voldoende potentieel om de weg omhoog te vinden.