Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Zevenklapper voor Blauw-Zwart JO9-1 tegen FC Lisse

Blauw-zwart
2 december 20232 minute read

Na wederom een afgekeurde wedstrijd ging de thuiswedstrijd tegen FC Lisse gelukkig wel door.  De zaterdagochtendfamilie van Blauw-Zwart JO9-1 werd deze wedstrijd vergezeld door onze 2 stagiairs. Deze 2 jonge, enthousiaste en leergierige jongens moeten voor hun eindexamenvak Lichamelijke Opvoeding een aantal weken stage lopen bij trainingen en wedstijden. Hun lastige opdracht vandaag: het doel vasthouden i.v.m. de harde wind.

Ook in Spanje en dan bedoel ik niet Sinterklaas, worden de verrichtingen van de boys op de voet gevolgd. De Spaanse JO9-1- ‘Pompano Verhuur- brigade’ begon de wedstrijd met de straffe wind in de rug. Dat maakt het soms lastig om de ballen met de juiste snelheid naar elkaar te spelen. Maar het biedt ook mogelijkheden door meer van afstand te schieten.

Lisse bleek een leuk voetballende ploeg met ook wat fysieke kracht in het team. De aanvallen konden ze, mede door onze verdediging, echter niet omzetten tot grote kansen. En anders staat daarachter nog altijd onze betrouwbare sluitpost.

Gelukkig deden onze spitsen wel waar ze voor betaald worden en werd ook wederom een doelpunt gescoord door een van de verdedigers die goed mee op kwam. Hij anticipeerde goed op een voorzet van de linkerkant en hij schoot de bal feilloos achter de keeper van Lisse. Ondanks nog een aantal kansen en een aantal afstandsschoten van ons verdedigingskanon, die op onorthodoxe wijze door de keeper van Lisse gepareerd werden, was de ruststand 3-0.

Na rust had de JO9-1- ‘Pompano Verhuur- brigade’ logisch gezien de wind tegen. Dan moet de bal laag worden gehouden en moet je de tegenstander niet laten schieten.

Lisse begon furieus met een paar afstandsschoten en probeerde een treffer te forceren. Het offensiefje werd echter vakkundig afgeslagen en de doelpunten vielen juist aan de andere kant. In totaal 4, maar als er bij het afronden voor het doel iets meer rust was geweest, waren de dubbele cijfers gemakkelijk behaald. De eindstand was uiteindelijk 7-1. 

Een verdiende overwinning en op deze manier hebben de boys zich goed gerevancheerd van de nederlaag van 2 weken geleden.

In de kleedkamer werd Jack uit volle borst toegezongen en kon hij zijn traktatie uitdelen. Z’n moeder had erg goed haar best gedaan met deze verantwoorde schijf van 5 traktatie.

Volgende wedstrijd is de moeilijke uitwedstrijd tegen Alphense Boys. We spelen om 8.30 uur, dus een aantal ouders is zich al mentaal op de nachtelijke vertrektijd aan het voorbereiden.

Tags

Blauw ZwartJO9-1VoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top