Skip to content
Archieffoto.

Petitie gestart voor behoud vrijliggend fietspad Schouwweg-Noord

3 december 202347 second read

Bewoners, fietsliefhebbers en de Stichting Gehandicapten Wassenaar zijn een petitie gestart voor behoud van het vrijliggend fietspad aan de Schouwweg-Noord. Zij verzetten zich tegen het plan van de gemeente om dit vrijliggende fietspad te verwijderen. Vermenging van de fietsers met het autoverkeer op de smalle rijbaan beschouwen zij als onwenselijk. “Dat brengt de veiligheid van Wassenaarse fietsers als forensen, scholieren, gehandicapten en ouderen in gevaar,” aldus de initiatiefnemers.

Zij constateren verder dat de gemeenteraad met één stem meer gekozen heeft om het fietspad op de Schouwweg-Noord op te heffen en de fietsers de smalle rijbaan op te sturen. Tevens geven ze aan dat over het voorgenomen plan geen overleg geweest met de gebruikers van dit fietspad.

Verder wijzen de initiatiefnemers erop dat de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland juist pleiten voor gescheiden fietspaden en dat dit ook in het coalitieakkoord staat: ‘vrijliggende fietspaden te handhaven’. Ook wordt gewezen op de kosten van verwijdering van het fietspad: 200.000 euro.

Tags

BezwarenPetitieSchouwweg NoordVrijliggend fietspadWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top