Skip to content

Automatisch energietoeslag voor 2.690 huishoudens

5 december 202354 second read

In de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar hebben tot nu toe 2.690 huishoudens automatisch energietoeslag 2023 ontvangen. Het gaat om een 1ste groep inwoners waarvan de gemeenten weten dat hun inkomen voldoet aan de voorwaarden.

Op dit moment worden de inkomensgegevens van een 2e groep gecontroleerd. Het gaat om:

  • inwoners die vorig jaar de energietoeslag kregen, maar geen uitkering hebben.
  • inwoners die gebruikmaken van minimaregelingen, zoals de Ooievaarspas.

Als hun inkomen nog steeds aan de voorwaarden voldoet, dan krijgen ook zij de energietoeslag automatisch. We verwachten uiterlijk 1 februari 2024 de energietoeslag aan deze groep uit te kunnen betalen. Inwoners die automatisch energietoeslag krijgen, ontvangen hierover bericht.

Aanvragen

Daarnaast is er een 3e groep inwoners met een lager inkomen die zelf de energietoeslag kan aanvragen. Dit zijn ondernemers en inwoners die misschien wel recht hebben op energietoeslag, maar niet automatisch uitbetaald krijgen. Om dubbele uitbetalingen te voorkomen, is het aanvraagformulier beschikbaar zodra alle automatische uitbetalingen zijn gedaan. We verwachten dat het aanvraagformulier uiterlijk 1 februari 2024 via de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg beschikbaar is.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.wassenaar.nl/energietoeslag

Tags

AanvraagEnergietoeslagGemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top