Skip to content
Fotocredit: PR

Winst voor schaakteam Sv Wassenaar

Schaakvereniging Wassenaar
6 december 20232 minute read

Maandagavond trok het schaakteam van Schaakvereniging Wassenaar ten strijde tegen DCSV 1. Van dit team was nog niet zo lang geleden verloren dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Twee nieuwe spelers zorgden ervoor dat de gemiddelde leeftijd van het Wassenaarse team een stuk omlaag ging. Dat de wedstrijd vlak voor 5 december was, was Sinterklaas niet ontgaan die gezorgd had voor allerlei zoete versnaperingen.

Joop Beijersbergen was snel klaar, hij had geen tegenstander en kon het punt incasseren. Vanaf bord 5 hadden alle tegenstanders een aanmerkelijk hogere rating dus een grotere kans om te winnen. Maar Daan Wille die voor het eerst meedeed, maakte aan bord 8 korte metten met zijn tegenstander, die binnen 20 zetten kon opgeven. De meeste borden stonden ongeveer gelijk, alleen Alon Vinkler, ook nieuw in het team, had een slechte stelling en Danny Lim had een pion verloren. Alon hield dapper vol, maar moest toch in verlies berusten. Michael Claushuis zorgde ervoor dat het 3-1 werd, hij won een stuk en een pion en vervolgens de partij.

Hoewel Danny nog lang standhield, was verlies toch onvermijdelijk. Yashech al Hamawandi maakte het zijn tegenstander erg moeilijk in de eindfase en na torenwinst kon hij zijn tegenstander mat zetten. Het team had nog een half punt nodig voor de matchwinst. Gerard van der Born besloot in een gelijke stelling remise aan te bieden en, nadat zijn tegenstander toch nog even doorspeelde, werd het punt gedeeld. Ronald van Vleuten was zoals vaker degene met de laatste partij, maar hij had een minuut meer tijd dan zijn tegenstander die nog maar weinig seconden had en een pion achter stond. Die zag geen goede zetten meer en verloor uiteindelijk op tijd. Daardoor won het team met 5 ½ – 2 ½.

Eindstand Wassenaar-DCSV: 5 ½ – 2 ½                                                                                                                                 

1. Joop Beijersbergen- niet opgekomen 1-0                                                                                                                                    

2. Michael Claushuis – Reinier van der Veen 1-0                                                                                                                                           

3. Gerard van der Born- Robert Boermans ½ – ½                                                                                                                                 

4. Ronald van Vleuten- Leonard in ‘t Veen 1-0                                                                                                                                             

5. Danny Lim- Rens ter Veen 0-1

6. Yashech al Hamawandi- Fedde Stegenga 1-0

7. Alon Vinkler-Mark Jager 0-1

8. Daan Wille- Paul Steenweg 1-0

Tags

Schaakvereniging WassenaarWassenaarWestrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top