Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart wint, maar scoort te weinig

Rob Keijzer
8 december 20232 minute read

Normaal zou je als speler dik tevreden zijn met een 3-0 overwinning. Echter, in de wedstrijd tegen DWO hadden de Blauwen zeker het dubbele aantal doelpunten kunnen en moeten maken.

In de eerste minuten van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaars zwakte en sterkte af. Het eerste gevaar was voor de Lagerberg Verhuisgroep formatie nadat aanvoerder Vossen een mooie pas richting Quint van der Ploeg verzond. Diens inzet ging helaas rakelings voor het doel langs.

DWO had een paar technisch vaardige spelers in huis, maar de ploeg kon geen kansen creëren.

Na een half uur kwam Blauw-Zwart op voorsprong via Bastiaan Hendriksen, die een wegens hands gegeven penalty onberispelijk in schoot.

Tegen het eind van de eerste helft dwong DWO een drietal corners af, maar het effect daarvan was nihil.

Vlak voor tijd leek de wedstrijd beslist te worden toen Bastiaan een voorzet vanaf rechts binnen tikte. Het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter gooide echter roet in het eten.

Volgens de kenner in de VIP-lounge was het echter een zuiver doelpunt dat nooit afgekeurd had mogen worden.

Het was echter uitstel van executie voor de Zoetermeerders, want de 2e helft was amper 10 minuten oud toen uit een geblokt schot de bal op het kopgrage hoofd van Bastiaan terecht kwam waarna de 2-0 een feit was.

Blauw-Zwart speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. De bezoekers konden geen vuist meer maken en ook de conditie begon ze parten te spelen.

Dat was goed te zien bij het 3e doelpunt van Tommy de Jong in de 85e minuutx. Ver vanaf eigen helft stoomde hij met de bal aan de voet op het doel af en de DWO verdediging week uiteen gelijk destijds de Rode Zee voor de Israëlieten. Met een fraai schot in de bovenhoek gaf Tommy keeper Klein het nakijken en zo de overwinning nog meer glans.

Zoals in de aanhef van dit verslag geschreven had de overwinning nog veel hoger kunnen uitvallen, maar te veel doelrijpe kansen werden gemist. We hebben in vorige wedstrijden gezien dat zoiets zeer duur kan zijn. Wellicht kan een extra afwerkoefening op de training verbetering brengen. Volgende week spelen de mannen van de Lagerberg Verhuisgroep uit tegen DSVP, dat verassend met 0-2 bij Laakkwartier won. De mannen zijn dus gewaarschuwd.