Skip to content
Foto van links naar rechts: Projectleider Frank van Haastregt, wethouders Wim Koetsier (Ruimte, Duurzaamheid en Mobiliteit), Laurens van Doeveren (Financiën, Economie en Sport), Ritske Bloemendaal (Sociaal domein, Wonen en Onderwijs) en Ronald Zoutendijk (Cultuur en Welzijn). Fotocredit: gemeente Wassenaar

Hoe staat het met de herontwikkeling van de gemeentewerf?

9 december 202340 second read

Het coalitieakkoord is duidelijk: verplaats de gemeentewerf, saneer de bodem en realiseer woningbouw. Op 5 december lieten de wethouders Laurens van Doeveren, Wim Koetsier, Ritske Bloemendaal, Ronald Zoutendijk en de gemeentesecretaris Karin Handstede zich bijpraten over het project Herontwikkeling gemeentewerf.

Hoe staat het nu met de plannen?

Zoals het er nu naar uitziet kan medio 2025 worden gestart met de toegezegde sanering van het terrein.Eerst moeten de huidige activiteiten van de gemeentewerf ergens anders naartoe verhuizen. Dan volgt de sanering van het terrein. Daarna kan op z’n vroegst in 2026 worden gestart met woningbouw.

Planning besluitvorming gemeenteraad

Er wordt nog een aantal belangrijke besluiten aan het college en de raad voorgelegd voor de verdere ontwikkeling van het project. In zomer 2024 volgt het stedenbouwkundig startdocument en financieel kader. Daarna wordt het participatieproces met inwoners bekend gemaakt.

Tags

GemeenteGemeentewerfPlanningStand van zakenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top