Skip to content
Fotocredit: PR

Dickens Festival 2023 bij de Dorpskerk

Protestantse Gemeente Wassenaar
10 december 20232 minute read

Op zaterdag, 16 december 2023, zal het Dickens Festival weer plaatsvinden op het kerkelijk erf van de Dorpskerk. Er zal een nog grotere tent worden geplaatst en een verdubbeling van de poffertjescapaciteit. Om 16.30 h wordt gestart met een programma voor de 4 tot 12 jarigen. Alle kinderen mogen mooi verkleed met hun Mama’s en Papa’s komen om prachtige kerstballen te maken met veel glitters, leuke spelletjes te doen, chocolademelk en poffertjes te eten om er op deze manier een reuzegezellige middag van te maken. Het is natuurlijk een grote verrassing of de kinderen verkleed als prinses, ridder, herder of engel komen.

Om 18.00 h gaan de bar en het buffet open. De keuze bestaat uit 2 verschillende soepen en 2 soorten stamppot met of zonder worst en poffertjes na. Met vegans en vegetariërs wordt ook rekening gehouden. Er zullen weer grote hoeveelheden warme gluhwein en chocolademelk met slagroom worden geserveerd, maar voor de klassiekers onder ons is er natuurlijk ook een goed glas witte of rode wijn.

Op het plein dat helemaal is omgetoverd in de tijd van Dickens zingt het Amerikaanse Community Choir vrolijke Christmas carols. Voldoende tijd om gezellig bij te praten met vrienden en bekenden en van deze unieke sfeer te genieten. Om 19.30 h vangt in de kerk het avondprogramma aan. Nieuw is dat dit jaar ook Wassenaar Vocaliter zal meewerken aan het concert. Eerst zullen de kinderen het Dickens verhaal over Scrooge, de rijke, gierige man uitbeelden.

Daarna zal prachtige kerstmuziek ten gehore worden gebracht. Zeer bekende kerstliederen, zullen meerstemmig door de koren Wassenaar Vocaliter en American Community Choir ten gehore worden gebracht, sommigen met samenzang, afgewisseld met muziek door twee ensembles van Muziekvereniging Excelsior. Dit alles ondersteund door Rijk Jansen op het orgel en de vleugel. Het belooft een ouderwets sfeervolle avond te worden als opmaat naar fijne, liefdevolle kerstdagen.

Kaartjes zijn te koop voor de maaltijd inclusief toegang tot het concert voor de prijs van € 24,– per stuk. Kinderen tot 12 jaar half geld. De kaartjes zijn verkrijgbaar bij het Kerkelijk Bureau, Boekhandel De Kler en op de website van Eventbrite via de link https://www.eventbrite.nl/e/tickets-dickens-festival-bij-de-dorpskerk-772973072267

Tags

ActiviteitenDickens FestivalDorpskerkProgrammaProtestantse Gemeente WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top