q Actie Montessorischool: kinderen vóór behoud fietspad Schouwweg Noord - Wassenaarders.nl Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: PR

Actie Montessorischool: kinderen vóór behoud fietspad Schouwweg Noord

Monique Rueb - Moonen
14 december 20232 minute read

Op 12 december voerden kinderen van de Montessorischool Wassenaar actie vóór het behoud van het fietspad Schouwweg Noord. Zij hadden zich voor het begin van de lessen verzameld om aandacht te vragen voor het fietspad. Zij hadden een zelf geverfd spandoek gemaakt met de tekst ‘Veiligheid voorop behoud het fietspad’.

Op de vraag waarom ze dit deden, antwoordde een meisje: ‘de gemeente wil het fietspad weghalen, maar het is echt gevaarlijk om hier op de weg te fietsen. We willen dit fietspad houden’.

De gemeenteraad heeft op 6 juni jl. met één stem meer het besluit genomen om het vrijliggende fietspad aan de Schouwweg Noord te verwijderen.

Ook Evelijn Sanders, directeur van de Montessorischool komt in actie voor de veiligheid van schoolgaande kinderen. ‘Veiligheid staat voorop, ik snap dat de straat vernieuwd moet worden, ik snap dat er experts naar gekeken hebben, maar ik vraag mij sterk af of het veiliger wordt voor kinderen door het fietspad weg te halen en hen op de straat te laten fietsen. Er lijkt iets niet goed gegaan te zijn, ik vind het belangrijk om er toch nog eens goed naar te kijken. Het leeft enorm in Wassenaar, want ik begrijp dat er al meer dan 1.800 mensen de petitie, kies vóór het behoud van fietspad Schouwweg Noord, getekend hebben’.

Wilt u meer weten over de petitie kijk dan op https://schouwwegnoord.petities.nl   

Tags

ActieFietspadKinderenMontessorischoolSchouwweg NoordWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top