q PvdA akkoord met inclusief opknappen dorpskern - Wassenaarders.nl Skip to content

PvdA akkoord met inclusief opknappen dorpskern

14 december 20232 minute read

De PvdA heeft zich in de commissievergadering van 7 december uitgesproken voor de plannen van het college voor de opknapbeurt van de dorpskern.  Na een lang en hobbelig pad gaat wat betreft de PvdA-fractie het project nu snel van start zodat Wassenaarders binnenkort kunnen genieten van een mooi en eigentijds centrum. 

Fractievoorzitter Henri van Smirren “Waar de PvdA-fractie in de vorige raadsperiode in 2020 al akkoord ging met het plan dat de kern vormt voor het voorliggende plan was dit, door de flink gestegen kosten door de oorlog in Oekraïne en andere externe factoren, voor de PvdA nog geen gelopen koers.  Door de inzet van de wethouder en een aantal bevlogen en betrokken Wassenaarders ligt er nu een plan waaraan pandeigenaren en winkeliers substantieel bijdragen. Daar zijn we heel tevreden over en het steunt ons in de gedachte dat dit een goede investering is om te komen tot het voorkomen van leegstand en de realisatie van een vitale dorpskern. Ook de aannemer heeft nog bezien waar hij kon bezuinigen. En,  er is ook goede hoop dat de Rijksdienst van ondernemend Nederland ook nog een flinke bijdrage zal overmaken”

Commissielid Marvin van der Nat “In 2020 vonden we dat met name de toegankelijkheid in het plan te weinig uit de verf kwam. Dat is nu stukken beter.  Was het in het plan van 2020 nog beperkt tot het weghalen van drempels. Het is nu beter uitgewerkt. Er komen nu tastbare markeringen zoals in de bestrating geleide lijnen om veilige routes aan te geven. Er komen Informatieborden voorzien van braille, grote lettertypen en begrijpelijke pictogrammen en de zichtbaarheid en het overzicht voor mensen met een auditieve beperking wordt vergroot. Ook komt er een openbaar invalide toilet. Allemaal aspecten die bij een modern winkelgebied niet mogen ontbreken en waarvoor wij in 2020 ook aandacht vroegen.”

Henri van Smirren besluit: “de ontwikkeling en het ruimte bieden aan pandeigenaren om kleiner winkels te realiseren en om de vrijgespeelde ruimte beter te benutten als woonruimte is een mooie oplossing. Het mes snijdt aan meerdere kanten! Minder kosten voor de huurder, rendabel voor de pandeigenaar en ook nog eens een mogelijkheid om iets tegen de woningnood te doen. Iets wat de PvdA van groot belang vindt.

Al met al zal de PvdA in de raad van 19 december voor het plan voor het opknappen van de dorpskern stemmen.

Tags

GemeenteraadIngezondenPvdAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top