Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

College wil bouw van 425 appartementen mogelijk maken op oude ANWB-locatie

15 december 20232 minute read

Het college van Wassenaar heeft besloten om het bestemmingsplan, waarin het mogelijk wordt om 425 woningen te realiseren, voor vaststelling aan te bieden bij de gemeenteraad. Hiermee wordt de planvorming voor de ANWB-locatie afgerond. In het plan komen zowel koop-, vrije sector huur- en sociale huurappartementen. Tijdens de planvorming is een uitgebreid participatietraject doorlopen.

Meer dan wonen

De gemeente Wassenaar wil, naast de bouw van 425 appartementen, ook voorzieningen gaan realiseren in de gebouwen. In het gebouw ‘de Rotonde’ waar momenteel de ANWB-winkel zit, komt ruimte voor 4.500 m2 aan voorzieningen. Deze voorzieningen zullen niet alleen interessant zijn voor de toekomstige bewoners, maar een belangrijke rol hebben in het voorzieningenaanbod van de aanliggende buurten. Er kunnen onder andere zorgvoorzieningen, lichte horeca en een bibliotheek komen. Voor nu zijn er afspraken gemaakt dat de ontwikkelaar met de gemeente Den Haag in gesprek gaat over de invulling.

Participatietraject

Vanuit een deel van de bewoners van de wijk Benoordenhout in Den Haag is kritisch gereageerd op de plannen, met name door de ad-hoc bewonersorganisatie HAC. Tegelijkertijd blijkt er vanuit Benoordenhout veel belangstelling te zijn voor de te realiseren appartementen. De 425 appartementen zijn hard nodig in de huidige woningmarkt. Het participatietraject heeft geleid tot verschillende aanpassingen in het plan. Zo is de bouwmassa verkleind, waarmee het aantal woningen is teruggebracht van ongeveer 530 naar maximaal 425 woningen.

Vaststelling bestemmingsplan met beeldkwaliteitsplan

Het bestemmingsplan met het beeldkwaliteitsplan wordt op 15 januari 2024 behandeld in de commissie Fysieke Leefomgeving. Op 30 januari 2024 wordt het plan behandeld en kan de gemeenteraad het plan vaststellen. “Met de bouw van deze 425 appartementen levert Wassenaar een belangrijke bijdrage aan de regionale woningbouwopgave. We verwachten dat er veel interesse zal zijn om op deze locatie op de grens van de gemeente Wassenaar met Den Haag te wonen”, aldus wethouder Wonen, Ritske Bloemendaal.

Tags

ANWB-terreinAppartementenBouwGemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top