Skip to content
Fotocredit: Yolante Klinkhamer

Foto van het Jaar bij Silhouet

Fotoclub Silhouet
17 december 20232 minute read

Ook voor 2023 koos Fotoclub Silhouet de Foto van het Jaar. Zoals gebruikelijk leveren de leden van Fotowerkgroep Silhouet enkele van hun beste foto’s van het jaar aan. In dit geval dus uit 2023.

In totaal gaat dat dit jaar om 55 foto’s. De foto’s zijn anoniem. Tijdens de laatste clubavond van het jaar, onder het genot van zelfgemaakte hapjes en een drankje, worden de foto’s door een deskundige jury besproken.

Dit jaar is Elena Kamphuis de jury. Zij deed de voorbereiding en de bespreking van de foto’s.

Elena is al heel wat jaar in Wassenaar woonachtig. Jaren geleden was zij ook lid van Silhouet. Inmiddels heeft zij al heel wat jaar haar eigen bedrijf als Beeldmaker.

Zij neemt de Fotoclub op de clubavond van woensdag 13 december op inspirerende wijze mee in de bespreking van de aangeleverde foto’s.

Aan het einde van de avond volgde de ontknoping met de bespreking van de Foto van het Jaar 2023. Deze foto is gemaakt door Yolante Klinkhamer. Het juryrapport zegt er onder meer dit over: “Het repetitieve patroon van de pinnen onderaan contrasteert met de wollige wolken aan de bovenkant. Beide elementen nemen evenveel ruimte in, waardoor het onduidelijk is welk deel de overhand heeft: het idyllische hemelse of het gevaarlijke aardse.”

Een geweldige eer voor de maker van deze prachtige foto. De maker gaat dit jaar (weer) genieten van de Wisselbeker. Inderdaad gaat het om weer. Yolante is al vaker met de Wisselbeker naar huis gegaan.

Voor alle aanwezige leden en vrienden van Silhouet was het een heel interessante, leerzame en inspirerende avond.

Jouw foto volgend jaar de Foto van het Jaar? Wil je inspiratie opdoen? Kom dan vrijblijvend naar een clubavond en maak met kennis met de leden van Silhouet. 10 januari 2024 starten we weer met de 1e clubavond van 2024 in het Van Heeckerenhuis.

Vragen? Bel voorzitter Johan Hallo op 06-53351044 of stuur ’n e-mail naar Erika Bruder (e-mailadres eebruder@xs4all.nl).  Meer zien? Bekijk de foto’s van Silhouet en het jaarprogramma op  https://www.silhouet-wassenaar.nl

Tags

Foto van het jaarFotoclub SilhouetFotografieLid wordenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top