Skip to content
Fotocredit: WZK Tri-Team

Nieuwjaarsduik en leren hardlopen bij het WZK Tri-Team

WZK Tri-Team
20 december 20232 minute read

Op 1 januari 2024 wordt het nieuwe jaar ingeluid met de traditionele Nieuwjaarsduik aan de Wassenaarse slag. Deze wordt georganiseerd door Hardloopvereniging WZK Tri-Team, in samenwerking met scouting De Paauw. Om klokslag 12 uur rennen honderden deelnemers de Noordzee in om het jaar 2024 fris te starten. Om daarna heerlijk verwend te worden met een kop warme chocolademelk, verzorgt door de scouts.

Deelname aan dit leuke evenement is gratis. De parkeerkosten bedragen 5 euro. Begin het jaar goed en duik lekker met ons mee op 1 januari!

Om de goede voornemens kracht bij te zetten, organiseert WZK Tri-Team, in samenwerking met de Atletiek Unie, een cursus Start to Run. In 7 weken leer je onder begeleiding van ervaren trainers alle ‘ins and outs’ van het hardlopen.

Op zaterdag 6 januari 2024 is er een proeftraining en op zaterdag 13 januari start de cursus. Start to Run bij hardloopvereniging WZK Tri-Team heeft een groot aantal extra voordelen.

De belangrijkste zetten we voor je op een rij:

  • Verantwoord trainen
  • Gediplomeerde en ervaren hardlooptrainers
  • Trainen in de natuur
  • Betere gezondheid
  • Sociale contacten

Kortom genoeg redenen om je in te schrijven en 2024 sportief te beginnen.

Inschrijven voor de cursus Start to Run  Wassenaar, kan via de link: https://www.tri-team.nl/start-to-run/

Buiten de voorbereidingen voor het organiseren van deze evenementen, werden er dit weekend ook weer diverse evenementen gelopen, zoals de Parkrun in Warmond. Ook was er een nieuwe editie van het Z&Z circuit. Ditmaal in Lisse, waar de lopers door de bollenvelden liepen, welke in dit jaargetijde toegedekt zijn met stro om de bollen te beschermen tegen de winterkou. Ondanks een pittig windje tegen, werden er door alle Tri-Teamers mooie prestaties neergezet.

In België startte om 00:00 uur een bijzondere wedstrijd waar Pieter den Edel aan de start stond. De Bello Galicio Ultra Trail over een afstand van ruim 82 kilometer. Het werd een ware slijtageslag doordat het parcours door de vele regen van de afgelopen tijd alleen maar bestond uit modder. Dit weerhield Pieter er niet van om na 13 uur zijn 150e (ultra) marathon te finishen. Een ongekende prestatie waar hij bijzonder trots op mag zijn.

Zo ziet u waar een deelname aan Start to Run allemaal toe kan leiden als u eenmaal gegrepen bent door het hardloopvirus!

Wij wensen u mooie feestdagen en hopen u te zien op 1 van onze evenementen! www.tri-team.nl

Tags

Beginnerscursus hardlopenHardlopenNieuwjaarsduikStart to RunWassenaarWZK Tri-team
Gerelateerde artikelen
Back To Top