Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Edward Lich

10 maanden cel voor inbraak in Wassenaarse villa

24 december 202355 second read

Bij een inbraak in een Wassenaarse villawijk, terwijl de bewoners van hun kerstvakantie genoten, werd op 6 januari van dit jaar een kluis gekraakt en werden kostbare bezittingen gestolen. De Haagse rechtbank heeft de 28-jarige Rotterdammer E.X. veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf voor deze inbraak. Ondanks de inzet van een beveiligingsbedrijf door de villa-eigenaren, wisten dieven een Rolex-horloge en diverse sieraden te ontvreemden, met een totale waarde van 119.000 euro.

Bewijs tegen E.X. omvatte DNA-sporen op een breekijzer achtergelaten op de plaats delict en een foto van het gestolen horloge op zijn mobiele telefoon. Hoewel de villa-eigenaar een substantiële schadeclaim indiende, werd deze door de rechtbank afgewezen.

Naast de inbraak in Wassenaar is E.X. ook veroordeeld voor een poging tot inbraak in Den Haag. Een medeverdachte, M.S. uit Den Haag, werd vrijgesproken van betrokkenheid bij de Wassenaarse inbraak, hoewel er DNA van hem werd gevonden. Hij is wel veroordeeld voor een andere inbraak. De zaak trok veel aandacht vanwege de hoge waarde van de gestolen goederen en de betrokkenheid van professionele beveiliging, die desondanks de inbraak niet kon voorkomen.

Bron: Leidsch Dagblad

Tags

InbraakRechtbankVeroordelingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top